Foto:
Foto:
Hotel Hilton v Tabi je bil prizorišče eksplozije, ki ga je popolnoma uničila.

Največ je znanega o eksploziji v Tabi ob Rdečem morju blizu meje z Izraelom. Po navedbah prič je bila eksplozija v tamkajšnjem hotelu Hilton tako silovita, da se je porušilo deset nadstropij hotela, ki ga je nato zajel ogenj, trupla pa je razmetalo naokrog. V bližnjo bolnišnico se je zateklo okoli sto ranjenih.

Najbolj verjeten teroristični napad
Po navedbah izraelskega vojaškega radia naj bi šlo za napad z avtomobilom bombo, dopuščajo pa tudi eksplozijo plina. Podatki so si namreč nasprotujoči. Neka ženska je povedala, da je pred eksplozijo videla dva samomorilska napadalca.

Druga eksplozija je odjeknila v letoviškem mestu Nueiba, tretja pa v mestu Ras Sultan. Do zaključka redakcije še nismo prejeli podrobnosti o tamkajšnjem dogajanju.

Priljubljene turistične destinacije
Zaradi bližine meje gre za priljubljene turistične destinacije med izraelskimi turisti, ki so odšli na oddih med judovskim praznikom sukotom. Izraelske varnostne službe so pogosto izdale opozorila, da utegnejo biti njihovi državljani tarče palestinskih teroristov na tem območju.

Po dogovoru z egiptovskimi državnimi službami so na območja domnevnih napadov že odšle številne izraelske ekipe reševalcev in gasilcev. Nekaj ranjenih je bilo tako že prepeljanih v bližnje izraelsko mesto Eilat.