Sanader se je prejšnji teden zaposlil kot gostujoči predavatelj na univerzi Columbia. Foto: www.columbia.edu
Sanader se je prejšnji teden zaposlil kot gostujoči predavatelj na univerzi Columbia. Foto: www.columbia.edu

Sanader je podjetje Prima Consulting GmbH ustanovil skupaj z avstrijskim državljanom Wolfgangom Krossom in ga registriral v Innsbrucku le dan po udeležbi na Evropskem forumu v avstrijskem mestu Alpbach konec avgusta letos.

Sanaderjevo podjetje je registrirano za ukvarjanje s svetovalnimi posli, vključno z uvozom in izvozom ter posredovanjem pri finančnih posojilih. Hrvaški časopis Jutarnji list poroča, da je ustanovni kapital podjetja 70.000 evrov, izmed katerih jih je nekdanji hrvaški premier prispeval polovico.

Avstrijski poslovni časopis WirtschaftsBlatt je poročal, da je Sanader 95-odstotni lastnik novega podjetja.

Po besedah tiskovne predstavnice podjetja Heidi Glück so priprave na ustanovitev novega podjetja potekale nekaj časa, podjetje pa je namenjeno Sanaderjevim dejavnostim za čas, ko se ne bo več ukvarjal s politiko.

Sanader se trenutno največ ukvarja z obveznostmi na newyorški univerzi Columbia, kjer bo predaval dvakrat mesečno. Ugledna ameriška univerza ga je prejšnji teden zaposlila kot gostujočega znanstvenika, ki bo vodil raziskavo o evroatlanstkem vključevanju Jugovzhodne Evrope.