Foto:
Foto:

"Podatki, ki prihajajo s Kube, njegova sporočila in njegov glas po telefonu kažejo na veliko izboljšanje," je povedal Chavez. Castrov veliki prijatelj in zaveznik je novinarjem v Caracasu povedal, da je 80-letni kubanski voditelj od svojega brata Raula neuradno že prevzel velik del predsedniških funkcij in da je le še vprašanje časa, kdaj bo svojega brata popolnoma razrešil in po skoraj leto dni dolgem predahu ponovno stopil na tron.

Castro je v zadnjih tednih v uradnem časopisu komunistične stranke Granma objavil že dva članka, kjer je kritiziral ameriško politiko, kar je po mnenju analitikov očiten znak, da se Castro vrača v politiko. Poleg tega pa je pred kratkim v Chavezovem radijskem programu nagovoril svetovno javnost in povedal, da se počuti vsak dan bolje in se počasi vrača k starim močem.

Konec ugibanj o Fidelovem stanju
Fidel Castro je julija lani oblast začasno predal bratu Raulu, saj je moral na operacijo črevesja. Kljub pričakovani hitri vrnitvi na oblast, se je zdravljenje zavleklo, Castro se ni pojavljal v javnosti, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo dolgo časa najbolj varovana skrivnost na Kubi. Hugo Chavez je bil edini, ki je svet obveščal o spremembah in napredku svojega prijatelja, pred kratkim pa se je v javnosti pojavil tudi sam Fidel.