Raul Castro je optimističen in prepričan, da bo njegov brat ponovno prevzel oblast. Foto: Reuters
Raul Castro je optimističen in prepričan, da bo njegov brat ponovno prevzel oblast. Foto: Reuters

Raul je zatrdil, da se stanje njegovega brata vidno izboljšuje, da vsak dan telovadi in da se z njim posvetuje o vseh odločitvah. "Fidel ima ob sebi telefon in je na tekočem z vsemi pomembnimi vprašanji," je novinarjem zatrdil brat legendarnega kubanskega voditelja ob odprtju tradicionalnega mednarodnega knjižnega sejma na Kubi.

To so prve besede, ki jih je Raul Castro namenil predstavnikom svetovnih medijev, odkar mu je pred več kot pol leta Fidel zaradi bolezni začasno predal oblast.

Fidel se ne da
30. januarja se je Fidel Castro po dolgem medijskem molku in nešteto ugibanjih pokazal na televiziji v družbi svojega prijatelja in zaveznika, venezuelskega predsednika Huga Chaveza, izgledal pa je veliko bolje kot na prejšnjih fotografijah. Poudaril je, da je njegovo okrevanje "daleč od izgubljene bitke".

Novice o "el comandantejevem" okrevanju z različnih strani
Kot poroča španski dnevnik El Pais, je tudi venezuelski veleposlanik na Kubi Ali Rodriguez potrdil, da se stanje kubanskega predsednika izboljšuje. "Težava je bila v tem, da ni prenašal hrane, zdaj pa že je z užitkom; to mu je povrnilo moči," je veleposlanik povedal na venezuelski televiziji.