V napadu na letališče blizu Damaska naj bi umrlo več ljudi. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
V napadu na letališče blizu Damaska naj bi umrlo več ljudi. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Izraelsko letalo
Izrael ne zanika niti ne potrjuje poročil o napadih v Siriji. Foto: Reuters

Sirska državna tiskovna agencija Sana je poročala, da je letališče zadelo najmanj osem raket, ki so jih izstrelila izraelska vojaška letala. Kot je za Sano dejal sirski vojaški vir, je šlo za poskus podpiranja terorističnih organizacij.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Veliki Britaniji je medtem sporočil, da so rakete zadele skladišča orožja v okolici letališča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V napadu naj bi umrli najmanj štirje ljudje, poroča nemška tiskovna agencija DPA, ki navaja sirske varnostne vire. Reuters poroča, da je vojska Izrael posvarila pred maščevanjem.

Izrael molči
Izrael se na sirske obtožbe o napadu še ni odzval. Kot piše britanski BBC, naj bi Izrael od začetka vojne v Siriji že večkrat bombardiral pošiljke orožja, namenjene libanonskemu šiitskemu gibanju Hezbolah, ki z več tisoč borci podpira sirskega predsednika Bašarja Al Asada. Izraelska vlada doslej poročil o izraelskih napadih v Siriji ni ne potrdila ne zanikala.

Sirski državni mediji so o izraelskih napadih poročali že decembra, ko naj bi bombardirali letališče Meze, nekaj dni prej pa kraj blizu Damaska, kjer poteka avtocesta od Libanona do Damaska.