Lastnik Delta holdinga Miroslav Mišković je v Srbiji obsojen zaradi utaje davkov. V Ljubljani njegovo podjetje gradi hotel Intercontinental Ljubljana. Foto: EPA
Lastnik Delta holdinga Miroslav Mišković je v Srbiji obsojen zaradi utaje davkov. V Ljubljani njegovo podjetje gradi hotel Intercontinental Ljubljana. Foto: EPA

Posebno sodišče za organizirani kriminal je odločilo, da je Mišković, ki bo moral plačati tudi sodne stroške, kriv, ker je sinu Marku pomagal pri utaji davka za tri milijone evrov, hkrati pa ga je oprostilo obtožb, da je oškodoval cestna podjetja, iz katerih naj bi s finančnim poslovanjem črpal denar. Spomnimo, Mišković je lastnik Delta holdinga, ki v Ljubljani gradi hotel Intercontinental Ljubljana.

Kot je ob izreku sodbe dejala sodnica, je sodišče odločitev sprejelo soglasno. Tako obsojeni kot tožilstvo za boj proti organiziranemu kriminalu se na sodbo še lahko pritožita.

Miškovićev sin februarja obsojen na tri leta in pol zapora
Marka Miškovića je sodišče februarja letos zaradi utaje davka obsodilo na tri leta in pol zapora, plačati pa mora še osem milijonov dinarjev denarne kazni. Ob tem mora njegovo podjetje Merainvest tudi plačati davek, ki ga je utajil. Prav tako kot danes njegovega očeta pa so ga oprostili obtožb, da je finančno izkoriščal cestna podjetja.

Sodni proces proti Miroslavu Miškoviću so zaradi njegovih zdravstvenih težav decembra lani ločili od sodnega procesa proti njegovemu sinu in drugim obtoženim.

Oba Miškovića so aretirali decembra 2012. Po večmesečnem priporu so ju po plačilu varščine, tj. več kot milijon evrov, izpustili na prostost. Sodno pa so jima zaplenili potna lista in kraja prebivanja ne smeta zapustiti brez sodne privolitve.