Banonova je krščenka Brigitte Guillemette, druge žene Dominiqua Straussa - Kahna. Foto: Reuters
Banonova je krščenka Brigitte Guillemette, druge žene Dominiqua Straussa - Kahna. Foto: Reuters

Banonova bo po napovedih odvetnika v torek proti nekdanjemu prvemu možu Mednarodnega denarnega sklada (IMF) namreč vložila tožbo zaradi poskusa posilstva leta 2003, ko je Straussa - Kahna intervjuvala v njegovem stanovanju.

Pisateljica je kmalu po aretaciji Straussa - Kahna zaradi domnevnega spolnega napada na sobarico v newyorškem hotelu v javnosti zatrdila, da jo je pred skoraj devetimi leti skušal posiliti. Takrat ni odšla na policijo, na domnevni incident pa je opozorila med televizijsko pogovorno oddajo leta 2007.

Danes 32-letna Banonova trdi, da je Strauss-Kahn dejal, da bo intervju z njo opravil le, če ga bo držala za roko, pozneje pa jo napadel "kot pohoten šimpanz". "Končalo se je zelo nasilno, ker sem ga jasno zavrnila, tako da sva se pretepala na tleh," je pojasnila leta 2007 in dodala, da ga je brcnila, on pa ji je skušal odpeti modrček in zadrgo na hlačah. Na koncu je novinarki vendarle uspelo pobegniti. Mati Banonove Anne Mansouret, političarka iz levosredinske Socialistične stranke Straussa - Kahna, je dejala, da je leta 2002 prepričala hčer, da ni na policiji prijavila incidenta.

Strauss-Kahn na prostosti
Banonova je že po aretaciji Straussa - Kahna sporočila, da jo je spolno nadlegoval, a da ne bo vložila tožbe, dokler primer v zvezi z napadom na sobarico ne bo končan. Straussa - Kahna, ki so ga aretirali 14. maja v New Yorku, so, potem ko so se v zgodbi sobarice pojavile številne luknje in vrgle senco dvoma na njene trditve, izpustili iz hišnega pripora, povsem mogoče pa je, da bodo obtožnico proti njemu v tem primeru povsem opustili.

Ovadba zaradi obrekovanja
62-letni Strauss-Kahn se je medtem odločil, da bo Banonovo ovadil zaradi obrekovanja. Obtožbe o poskusu posilstva so izmišljene, so v sporočilu za javnost zapisali njegovi francoski odvetniki in dodali, da bodo na zahtevo svojega klienta proti Banonovi vložili ovadbo.