Foto:
Foto:
Žrtve napadov so večkrat tudi otroci.

jutranji eksploziji pa je umrlo devet otrok.

Napad v Kabulu naj ne bi bil delo samomorilskega napadalca, ko so talibani sprva sporočili, ampak naj bi razstrelivo sprožili na daljavo. Policija je v bližini odkrila bombo še v enem vozilu.


O razmerah v Afganistanu lahko razpravljate na našem forumu.

Umrlo devet otrok in ena odrasla oseba
Približno 30 ljudi je bilo ranjenih v eksploziji, do katere je prišlo tik pred šolo v provinci Paktija na jugu Afganistana. Vzrok eksplozije je še vedno neznan, oblasti pa sumijo, da je šlo za napad talibanskih skrajnežev.

V afganistanski prestolnici Kabul je v eksploziji avtomobila bombe umrlo več ljudi, med njimi tudi trije ameriški vojaški strokovnjaki, ki urijo afganistanske policiste.

Odgovornost za napad so prevzeli talibanski uporniki, ki so zatrdili, da so bili cilj Američani, za afganistanske žrtve pa so se opravičili. Sporočilo je objavila arabska televizija Al Džazira.

Uporniki pred volitvami stopnjujejo dejavnost
Talibanski uporniki so pred volitvami, ki bodo potekalo 9. oktobra, okrepili napade na ameriške in afganistanske varnostne sile. V letu dni je bilo v napadih ubitih kakih tisoč ljudi, med njimi tudi civilisti, delavci v dobrodelnih organizacijah in volilni uradniki.