Hayward je bil zadnje čase pod velikim pritiskom zaradi neuspešnega reševanja težave z iztekanjem nafte. Foto: EPA
Hayward je bil zadnje čase pod velikim pritiskom zaradi neuspešnega reševanja težave z iztekanjem nafte. Foto: EPA

Konec tedna so se razširile govorice, da naj bi generalni direktor BP-ja Hayward zapustil svoje mesto, iz British Petroleuma pa so prek spletnih strani londonske borze London Stock Exchange sporočili le, da so "seznanjeni s špekulacijami tiska v zvezi z morebitnimi menjavami v vodstvu in o domnevah glede stroškov naftnega razlitja v Mehiškem zalivu, a da o tem še niso sprejeli dokončnih odločitev".

Medtem so se pojavile govorice, da bo Hayward, ko bo predvidoma oktobra zapustil svoje zdajšnje delavno mesto, dobil takojšnjo letno pokojnino nekaj več kot 700 tisoč evrov (600.000 funtov) pokojnine, kandidiral pa bo za mesto na odboru ruskega oddelka BP-ja.

Tuji mediji so poročali, da naj bi Hayward, čigar prihodnost pri BP-ju je že dalj časa vprašljiva zaradi njegovega ravnanja pri poskusih zajezitve iztekanja nafte v Mehiškem zalivu, v 24 urah podal odstopno izjavo. Izvršni odbor družbe pa naj bi v torek objavil poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje.

BP se je od eksplozije naftne vrtine v Mehiškem zalivu 20. aprila letos boril proti izlivanju nafte v morje. Strokovnjaki BP-ja so 12. julija na mesto iztekanja položili težak pokrov in po treh mesecih zaustavili izlivanje nafte. Kakšne stroške bo morala zaradi nesreče kriti družba, še ni znano.