Zagorelo je ob dveh ponoči. Foto: Reuters
Zagorelo je ob dveh ponoči. Foto: Reuters

Novosadski župan Igor Pavličič je izrazil sožalje svojcem žrtev in jim obljubil pomoč mesta. V nedeljo zvečer se je na enem izmed mestnih trgov zbralo več sto ljudi, ki so v spomin na šest mladih polagali cvetje in prižigali sveče.

Diskoteko Kontrast je ogenj zajel ob dveh ponoči, ko je bilo v njej okoli 350 ljudi. Umrli so trije fantje in tri dekleta, vsi stari od 21 do 29 let. Štirje ljudje so bili lažje ranjeni.

Žrtve so ob požaru ostale ujete na stranišču diskoteke in so se najverjetneje zadušile z dimom. Vzrok požara je po vsej verjetnosti okvara na električni napeljavi pod odrom.

Policija je že pridržala lastnika objekta in oba najemnika diskoteke, saj jih sumi neizvajanja zakonskih ukrepov za zaščito pred požari ter suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti. Po 48 urah pridržanja jih bo zaslišal preiskovalni sodnik.

To je bil že tretji večji požar v zadnjih nekaj letih v Novem Sadu. Podobna nesreča se je zgodila pred štirimi leti, ko je v požaru v enem izmed tamkajšnjih barov umrlo osem mladih, v enem izmed hotelov pa sta umrla dva človeka.