Foto:
Foto:
Britanski in turški zunanji minister, Jack Straw ter Abdulah Gül.

Omenjena skupina je že v nedeljo prevzela odgovornost za sobotna napada na carigrajski sinagogi, v četrtek pa je napadla britanske ineterese v Turčiji, s čimer želi uničiti odnose z Londonom, ki je v bitki z islamom.

Ta skupina naj bi spadala pod okrilje teroristočne mreže Al Kaida, ki je odgovorna za številne teroristične napade po vsem svetu.

Prijetih že več ljudi
Turški zunanji minister Abdulah Gül je dejal, da so oblasti v povezavi s četrtkovima napadoma prijele več ljudi. Dodal je, da je prezgodaj, da bi lahko glede tega objavili več podatkov. Turški časnik Hurriyet pa piše, da sta četrtkova napada izvedla Turka, v zvezi s tem pa naj bi po podatkih časnika prijeli sedem ljudi.

Britanski zunanji minister Jack Straw je dejal, da bodo bombni napadi v Carigradu le še povečali možnosti Turčije za vstop v EU, saj naj bi ti dogodki povečali odločenost EU-ja, da medse sprejme tudi Turčijo.

V napadih je umrlo 27 ljudi, približno 400 pa naj bi jih bilo ranjenih. Po eksplozijah je v Carigradu zmanjkalo električne energije. Med žrtvami je tudi britanski veleposlanik general Roger Short.

Napada sta ostro obsodila tudi ameriški predsednik George Bush in britanski premier Tony Blair. Bush je dejal, da napad predstavlja napad na svobodo.