V nesreči je bilo težje ranjenih 5 ljudi. Foto: EPA
V nesreči je bilo težje ranjenih 5 ljudi. Foto: EPA
Do obeh nesreč je prišlo ob gostem prometu. Foto: EPA

Lokalne oblasti v ZDA so sporočile, da je do trka ob mestu Bridgeport v zvezni državi Connecticut prišlo na vrhuncu večerne konice, ko se je eden od vlakov iztiril, v njega pa se je nato zaletel drug vlak. Na obeh se je takrat prevažalo okoli 250 potnikov, poroča BBC. Železniški prevoznik Amtrak je začasno ustavil prevoze med New Yorkom in Bostonom.

Eden od petih težje ranjenih je v "zelo kritičnem stanju". Preiskovalci ameriškega zveznega urada za varnost v prometu že iščejo razloge za nesrečo. Kot poroča New York Times, so oblasti sporočile, da policija opravlja preiskavo, "kot da bi šlo za prizorišče zločina".

Guverner Connecticuta Dannel Malloy je dejal, da ni razloga za skrb, da je šlo za kaj drugega kot za nesrečo. Ocenjuje, da bodo vlaki spet vozili ne prej kot v ponedeljek.

Vozil prehitro
Na severu Hongkonga se je iztirilo več vagonov, v nesreči pa je bilo ranjenih 62 ljudi. Gasilci so sporočili, da so bili štirje ljudje huje poškodovani, večina pa ima zgolj lažje poškodbe. Eden od huje ranjenih je v komi, poroča Al Jazeera.

Tudi ta nesreča se je zgodila ob gostem prometu zaradi počitnic. Po pričevanju ene od potnic je vlak vozil prehitro in izgubil nadzor v ovinku.

Nesreče v javnem prometu v tem kitajskem mestu so sicer redke, mesto pa ga predstavlja kot eno najboljših infrastruktur na svetu.