Srbska policija je leto dni po ropu prijela storilce. Foto: EPA
Srbska policija je leto dni po ropu prijela storilce. Foto: EPA

Srbski notranji minister Ivica Dačić je sporočil, da so prijeli 30-letnega Uroša Petrovića in 26-letnega Nenada Kurila skupaj s še štirimi ljudmi, ki naj v bi marca lani v Ustanički ulici v srbski prestolnici oropali oklepno vozilo družbe Securittas, ki je prevažalo denar banke Univerzal, in ukradli 850.000 evrov, poroča beograjski B92. Srbski mediji so lanski rop označili za "rop stoletja".

"Ta kriminalna skupina je te dni v Kragujevcu in drugih mestih načrtovala več kriminalnih dejanj, predvsem napade na prevoz denarja. Govor je o večkratnih povratnikih," je za B92 povedal direktor srbske policije Milorad Veljović.

Pripadnike kriminalne tolpe so prijeli v Zlatiboru, Novem Sadu, Beogradu in Kragujevcu, preiskave pa potekajo še na drugih lokacijah.

Šesterica je osumljena, da je marca 2011 z enim avtomobilom prestregla vozilo podjetja Security in z drugim zaprla promet, nato pa z grožnjo z orožjem ukradla denar in zbežala proti železniški postaji v Prokop, kjer so zažgali oba svoja avtomobila. Roparji so bili zamaskirani in so lažje poškodovali enega uslužbenca varnostnega podjetja.