Napad se je zgodil na polni plaži. Foto: AP
Napad se je zgodil na polni plaži. Foto: AP

Posmrtne ostanke žrtve so našli v morju ob plaži Little Bay blizu Malabarja, oblasti imena pokojnika niso objavile, preiskava pa poteka. Tako plaža Little Bay kot vrsta drugih bližnjih so zdaj zaprte.

V času napada danes ob 16.30 po krajevnem času je v zalivu plavalo, čolnarilo in ribarilo na desetine ljudi, poroča Sky News Australia. "Moški je plaval, morski pes pa se je pojavil in ga napadel. Slišali smo krik, se obrnili in videti je bilo, kot da bi v vodi pristal avtomobil," je povedal neki očividec.

Neki drugi opazovalec, ki je lovil ribe na skalah v času napada, pa je za ABC povedal, da je plavalec "sprva kričal, nato pa se je videlo samo še pljuske". "Samo plavat je šel, užival lep dan, potem pa ga je ubil morski pes," je povedal pretresen.

Reševalci so povedali, da je moški "dobil katastrofalne poškodbe, tako da niso mogli reševalci storiti prav nič več". Policija je sporočila, da bo plaža ostala zaprta, dokler še preiskujejo območje. Ob tem so pozvali vse, naj bodo na plaži previdni in sledijo varnostnim napotkom.

Zadnji usodni napad morskega psa v Sydneyju je bil leta 1963 v Sugarloaf Bayu. Lani so v Avstraliji našteli tri usodne napade morskih psov.