Romney je v boju za republikansko predsedniško nominacijo ostal brez resnih tekmecev. Foto: EPA
Romney je v boju za republikansko predsedniško nominacijo ostal brez resnih tekmecev. Foto: EPA

V kampanji je uporabljen oglas, v katerem nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton hvali Obamo, da se je odločil za ta korak in pred letom dni izdal ukaz za operacijo v pakistanskem mestu Abotabad, kjer so pripadniki ameriških posebnih enot ubili bin Ladna. Po besedah Clintona bi neuspeh akcije oziroma žrtve na ameriški strani povzročile hude posledice za Obamo.

"Vrhovni poveljnik dobi eno priložnost za pravilno odločitev. Kakšno pot bi ubral Mitt Romney?" se glasi napis v oglasu, nato pa se ugibanje o Romneyjevi odločnosti nadaljuje z omembo intervjuja iz leta 2007, ko nekdanji guverner Massachusettsa trdi, da se ne splača porabiti milijarde dolarjev za prijetje enega človeka.

Na oglas so se že odzvali v nasprotnem taboru in tiskovna predstavnica Romneyjeve kampanje je odgovorila, da je žalostno, ker želi Obama izkoristiti dogodek, ki je združil Američane, za vnašanje novih delitev in zato, da se odvrne pozornost od napak administracije.

Saulova je dejala, da se Romney raje osredotoča na to, da je 23 milijonov Američanov brez zaposlitve, hkrati pa narašča nacionalni dolg in ima vse več gospodinjstev vse manj denarja.