Posledice ruskega napada v Izmailu. Foto: Reuters
Posledice ruskega napada v Izmailu. Foto: Reuters

V napadu na ukrajinsko pristaniško mesto ob Donavi sta življenje izgubili starejši ženski in 73-letni moški, medtem ko med ranjenimi poročajo o enem otroku. Poškodovane so bile stanovanjske zgradbe in gospodarska poslopja ter avtomobili, izbruhnilo je tudi več požarov, ki so jih že pogasili, je sporočil guverner Odeške oblasti Oleg Kiper.

Romunsko obrambno ministrstvo domneva, da je ruski dron v njihov zračni prostor med napadom na Ukrajino vstopil za manj kot tri minute in po razpoložljivih podatkih na romunsko ozemlje ni imel vpliva.

Čeprav je Izmail v Odeški oblasti na jugozahodu Ukrajine daleč od glavne frontne črte v Donbasu na vzhodu Ukrajine, je pogosto tarča ruskih sil, ki poskušajo poškodovati pristaniško infrastrukturo, ključno za ukrajinski ladijski promet. Mesto velja za ključno točko izvoza ukrajinske pšenice.

V nočnem raketnem napadu so ruske sile obstreljevale tudi mesto Dnipro v regiji Dnipropetrovsk. Poškodovale so industrijski objekt, vendar ni bilo ranjenih, je povedal guverner regije Sergej Lisak.

Pozneje je Lisak poročal še o enem ruskem napadu v regiji Dnipropetrovsk. Raketa je zjutraj zadela sedež okrožne policije v mestu Krivi Rog, pri čemer je umrla ena oseba, pet je bilo ranjenih. Reševalci med ruševinami še iščejo morebitne žrtve. Poročajo tudi o škodi na več desetih stanovanjskih zgradbah in izobraževalni ustanovi.