Posledice napada v Kijevu. Foto: Reuters
Posledice napada v Kijevu. Foto: Reuters

"Sovražnik je že drugič v tem mesecu iz zraka napadel Kijev," je na Telegramu sporočila kijevska vojaška uprava. Dodali so, da so ruske sile napad z brezpilotnimi letalniki iranske izdelave verjetno sprožile iz regije Krasnodar.

Ukrajinsko notranje ministrstvo pa je sporočilo, da so v kijevski regiji našli razbitine brezpilotnega letalnika. Dodalo je, da so bila "poškodovana okna zasebnih gospodinjstev in gospodarska poslopja", da pa poročil o morebitnih žrtvah napadov ni bilo.

Tarča nočnih napadov z brezpilotnimi letalniki je bilo tudi pristaniško mesto Odesa na jugu Ukrajine, je sporočil predstavnik tamkajšnje vojaške uprave Sergij Bratčuk.

Kasneje je guverner regije Odesa Oleg Kiper sporočil, da je bil napad usmerjen na objekte za žito v enem od pristanišč v regiji. "Sile zračne obrambe niso dovolile, da bi sovražnik uresničil načrt napada na žitni terminal v enem od pristanišč v Odesi," je dejal.

Pojasnil je, da so večino brezpilotnih letalnikov sestrelili, dva pa sta "zadela upravno stavbo enega od pristaniških objektov" in povzročila požar v dveh terminalih blizu pristanišča, vključno s terminalom za žito. Požar so po besedah guvernerja že pogasili, večje škode ali žrtev pa ni bilo.

Po navedbah ukrajinske vojske je zračna obramba sicer skupno sestrelila 26 ruskih brezpilotnih letalnikov.

Poleg tega so se opozorila pred zračnimi napadi oglasila še v regijah Mikolajiv, Herson, Kirovograd, Poltava, Sumi in Harkov.