Predsednik opozicijskega HDZ-ja Tomislav Karamarko pravi, da koalicija poka po šivih. Foto: BoBo Foto:
Predsednik opozicijskega HDZ-ja Tomislav Karamarko pravi, da koalicija poka po šivih. Foto: BoBo Foto:

Ostojić je dejal, da je odstopil zaradi pritiska in gonje proti njemu, obtožbe pa označil za neutemeljene. Ostojića so povezovali s poneverbami glede spremembe namembnosti zemljišč v Istri, v afero pa naj bi bili vpleteni tudi njegova žena in drugi člani družine.

Njegova družina je sporno 11,5 hektarja veliko zemljišče kupila leta 2004 za 860.000 kun oziroma 113.000 evrov. Kmalu zatem se je začela urbanizacija, cena zemljišča pa je zrasla na 3,4 milijona evrov. Nekdanji lastniki zemljišča, istrska družina Mitton, trdijo, da so se pred prodajo tudi sami zanimali za urbanizacijo, a niso naleteli na razumevanje. Urbanizacija tega zemljišča naj bi se začela pospeševati šele po tem, ko je Ostojić postal njegov posredni lastnik, poroča hrvaški portal index.hr.

"Ta v Istri že prežvečena tema se iz naftalina povleče po potrebi, glede na aktualne okoliščine in predvolilno kampanjo ter dolžnost, ki jo opravljam, pa ne preseneča, da se jo skuša znova aktualizirati prav zdaj," je na začetku tedna dejal Veljko Ostojić.

"Koalicija je postavila visoka etična merila za člane vlade in od njih ne namerava odstopiti," so sporočili iz vlade. Ostojić je sicer član Istrskega demokratičnega zbora (IDS).

"Želim se zahvaliti Ostojiću za vse, kar je dobrega storil v vladi, številni so ga imeli za najboljšega ministra. Bil je najbolj strokoven za svoj resor," je dejal predsednik IDS-ja Ivan Jakovčić. IDS, ki se je medtem že odločil ostati v koaliciji, bo v roku dveh tednov predlagal novega ministra za turizem.