Kot so zapisali, ima "Evropa v malem", kot so poimenovali slovensko prestolnico, mešanico vplivov vzhodnoevropske, alpske in mediteranske kuhinje, a ima tudi močno lastno identiteto.
"Ljubljana, majcena slovenska prestolnica, ponuja hipsterske kavarne in ubijalsko dobre lokale z burgerji, pa tudi prijetne stare gostilne, kjer vlada tradicionalna hrana," pišejo.
Med specialitetami izpostavljajo pršut, žlikrofe in gibanico, ki da se jih da dobiti v "čudovitih gorskih krajih, kot sta Bohinj in Bled".
Med kuharskimi mojstri izpostavljajo Ano Roš, kot tisto, ki je na čelu slovenske kulinarične revolucije, priporočajo pa tudi obisk obale, kjer namesto obilnejših jedi iz notranjosti ponujajo sveže, lahke ribje karpače in preproste jedi iz školjk.
Pri BBC-ju so v deseterico kulinaričnih destinacij za leto 2019 uvrstili še Matero (Italija), Amsterdam (Nizozemska), južne Egejske otoke (Grčija), Yorkshire (Velika Britanija), Korziko (Francija), Pittsburgh (ZDA), Japonsko, Peru in Etiopijo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje