S seboj vzemite dovolj gotovine. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
S seboj vzemite dovolj gotovine. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Po zaostritvi grške dolžniške krize so namreč banke v Grčiji od danes zaprte, kar bo verjetno veljalo do 6. julija, za grške državljane pa so na 60 evrov omejili tudi dvig gotovine z bankomatov na dan.

Omejitev količine dnevnega dviga gotovine iz bankomatov sicer ne velja za tujce oziroma kreditne kartice, izdane zunaj Grčije, piše na spletni strani MZZ-ja.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij pa je težava v tem, da je kar nekaj bankomatov po navalu v zadnjih dneh brez denarja. Tako naj bi bankomati danes ostali nedelujoči, ponovno pa bo denar mogoče dvigovati v torek. Kakšne bodo razmere v prihodnjih dneh, ni mogoče napovedati.

MZZ na svoji spletni strani izpostavlja, da ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje, svetujejo pa običajno previdnost.

Svetujejo tudi, da se slovenski državljani pred odhodom pozanimajo o varnosti potovanja, da spremljajo poročila medijev in informacije iz drugih virov ter da pred odhodom posredujejo obrazec, s katerim bodo ministrstvo obvestili o svojem potovanju v tujino.