Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. dec. 2021

TV Maribor • Ned, 19. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Skupaj bomo s Slovenci v Prezidu v Gorskem kotarju. Z nami bo učiteljica slovenskega pouka in predsednik Kmetijske izobraževalne skupnosti. Spoznali bomo tamkajšnje slovensko društvo.

Jon in Bitzer igrata namizni tenis in ko mora Jon rešiti žogico z vrha kupa krame, ga čaka nenavadna pot navzdol.

Etična hiša v Sakalovcih. Prenovljeno porabsko domačijo predali svojemu namenu.
Pot do Kmetije. Na Gornjem Seniku z natečajnimi sredstvi asfaltirali cestno povezavo.
Novo odkritje v samostanski zgradbi. Med beljenjem županove pisarne so se prikazali nefigurativni motivi.
Tovarno kos bo odkupil Monošter. Načrti mestne občine s šesthektarskim industrijskim območjem.

Cedevita Olimpija sezono nadaljuje v ostrem ritmu. Po fantastični zmagi nad Partizanom v ligi ABA in tekmi proti Benečanom v dvorano Stožice prihaja Studentski centar. Ekipa, ki jo vodi Andrej Žakelj, nekdanji pomočnik pri Olimpiji, je letos marsikateremu favoritu povzročila sive lase. Ljubljančani so v vlogi favorita, kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev. Spremljajte neposredni prenos na drugem programu TV Slovenija. Reporter bo Miha Mišič.

Finale tekmovanja za veliko zborovsko nagrado Evrope 2012, 2. del - 22.4.2012.

Svetujemo, kako pozimi zaščititi pasje tačke in smrčke. Odkrivamo poreklo pasme psov - koroški žigec. Obiskali smo ljubitelja pajkov. Pogovarjali smo se z gonilno silo DPMŽ Koroške. Spoznavamo akvarijske ribe – golšarice. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

STRNJENKA Z MALINAMI
Mateja Reš nas tokrat razvaja s panna cotto. V sladico je dodala tudi sadje, ki ga je še nabrala v zasneženi naravi. Predlaga, da jo sestavimo po svojih željah, si pa lahko glavne sestavine poiščemo kar doma.
SOŽITJE Z DREVESI
Drevesni vrt, preostanek nekdanje drevesnice Vrtnarstva Celje, je dokončno izgubil svojo divjo podobo. Namesto parka tam zdaj urejajo protipoplavni nasip, drevesa pa so padla druga za drugo, tako kot sožitje dreves s sprehajalci.
PRAZNIČNE SMREČICE
Spoštujmo naravo tudi tako, da se odločimo za trajnostne oblike novoletnih jelk. Uporabimo različne, tudi reciklirane materiale ali srečico v loncu. Če nas premami vonj pravih iglic, pa kupimo smrečico z letos rumeno nalepko, ki označujejo nadzorovano sečnjo.
PODRAŠČEVKE
V nagradni igri nas je zanimalo, v katero skupino spadajo rastline, ki so jeseni v tropksem rastlinjaku s cvetovi pokrile tla. Odgovor smo izvedeli v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

14. tradicionalni koncert Totega Big Banda v Veliki dvorani SNG Maribor.

Jonova druščina se preizkusi v slikanju po živem modelu, ki pa ni nihče drug kot raca.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Bitzer poskrbi, da Kmet dobi za zajtrk jajca na oko.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ko jesen trka na vrata in dozorevajo pridelki pridnih rok, se na kmetih začenjajo opravila, ki obujajo številne iskrive spomine. Od prve ljubezni, petja in pripovedovanja šal, do nagajivosti med plesom. In čeprav je šlo za garaško delo, so se marsikje veselili časa, ko se je zbrala vsa vas in so po domovih pospravili, kar je podarila narava. Svojevrsten kmečki praznik je bil tudi ličkanje koruze. Še pred desetletji je bilo to najpomembnejše jesensko kmečko opravilo, pa tudi veselje za staro in mlado. Danes skoraj pozabljeni običaj so obudili domačini v Dogošah in polepšali jesenski večer.

Ruth Podgornik Reš je prva Slovenka, ki je pretekla Špartatlon, enega najtežjih in najbolj cenjenih maratonov na svetu. Udeleženci naredijo prve tekaške korake pod atensko Akropolo, in se spoznavanju svojih meja prepustijo po poti atenskega vojaka Filipidesa. Njegov je izrek: »Zmagali smo!«, nesmrtne besede, ki jih je po dveh dneh teka od Aten do Šparte izrekel svojim sovojakom v bitki s Perzijci… nato izdihnil.
Ekipa RTV Slovenija, Televizije Maribor, je Ruth spremljala od njenega rojstnega dne, ko se je sredi zime prijavila na tek in se polna energije podala na trening v zasneženo pokrajino. S kamero ji sledimo na Vršič, na turno smuko s Stola, pri kolesarjenju na Jezerskem in spustu po ledeniku Ledina. Beležimo jutranje sadno zelenjavne napitke, obisk pri terapevtih in razmišljanja o pripravah…
Na grških tleh je izpred objektiva ne spustimo od pristanka s trajektom v Patrasu do poljuba kralja Leonidasa v Šparti. Tekla je 32 ur in 17 minut…
RUTH 246,8 je več kot le športni film. To je zgodba o preseganju sebe, cilju, ljubezni, zaupanju in prijateljstvu…
Avtorica oddaje je mag. Irena Bedrač, snemalec Danilo Plazovnik, asistent, snemalec Borut Krois in montažer Igor Purnat.
Vabljeni k ogledu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V prvi oddaji tridelnega niza, posneti že na začetku serije Spomini pred več leti, smo poslušali pripoved akademikinje prof. dr. Alenke Šelih, roj. Rosina in njenega brata, prof. dr. Andreja Rosine o življenju v Mariboru pred drugo svetovno vojno in obdobju v Metliki med drugo svetovno vojno ter spomine na vidni osebnosti naše preteklosti, njunega deda, odvetnika dr. Franja Rosine in njunega očeta, odvetnika dr. Igorja Rosine. V dveh novih premiernih oddajah Spominov pa bomo prisluhnili najprej pripovedi Andreja Rosine in potem še Alenke Šelih o burnem povojnem času v Mariboru, na mariborski Prvi gimnaziji in na Klasični gimnaziji, potem pa bomo sledili njunim študijskim letom in njuni poklicni, strokovni in znanstveni poti. Skozi osebni pripovedi, pospremljeni z več sto fotografijami, se bo razgrnila freska preteklih sedemdesetih let našega časa.

Končuje se pomemben del sezone za smučarke v hitrih disciplinah, sedma tekma v manj kot treh tednih. Sledi skoraj en mesec dolg premor za specialistke za smuk in superveleslalom, potem pa spet zgoščen urnik v Zauchenseeju, Cortini d'Ampezzo in Garmisch-Partenkirchnu tik pred odhodom na OI.

Predbožična turneja alpske smučarje tradicionalno zapelje globoko v Dolomite na Južnem Tirolskem v Italiji. Tako kot že več let bo prva postaja Val Gardena s tekmama v hitrih disciplinah, nato pa se karavana preseli v sosednjo dolino, v Alto Badio. Zaradi pandemije bosta tam na sporedu dva veleslaloma. Na progi Gran Risa Žan Kranjec že pregovorno uspešno tekmuje, zato lahko v nedeljo in ponedeljek pričakujemo dobre dosežke.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov