Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Pet, 23. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Mavgli premaga Balo in ta hoče še eno tekmo. Lali predlaga, da se igrajo igro izzivov. Tabaki, ki je skrit v grmovju, Bali prišepne, naj Mavgliju naloži, da Šir kanu izpuli brčico.

Vabljeni k ogledu!

Mandarinka spremlja Ernesta in Celestinco na Boltežev otok. Boji se jezerske pošasti, a Celestinca jo pomiri, da je ta izmišljena. Ko prispejo na otok, pa zaslišijo čudne zvoke. Čakajo jih vznemirljive dogodivščine!

Toby lahko na drago zabavo za rojstni dan povabi samo pet sošolcev. Hudo mu je, ker na bitko z laserji ne more povabiti tudi Dieta, to pa še ni konec njegovih skrbi. Nenadoma imajo vabila na njegovo zabavo prav vsi sošolci. Tobyja zvije v trebuhu. Medtem ko počiva v šolski ambulanti, Maudie in Ezra razmišljata, kdo si je tako srčno želel na zabavo, da je na lastno pest razmnožil vabila.

Skupina Wonderland bo podpisovala izdelke za oboževalce. Založba Phonic na podpisovanju
pričakuje ogromno oboževalcev. Toda Harryja ni. Noče od doma, ker ima velik mozolj. Nate in Oakley se odločita za skrajni ukrep – iskanje Harryjevega dvojnika. Najprej je videti, da primernega dvojnika ne bo, potem pa ...

Narava je v nevarnosti. Krivi za to smo mi, ljudje. Povzročamo nepovrnljive spremembe prsti in vode. Onesnažujemo zemljo in zrak. Uničujemo naravna okolja in živalske ter rastlinske vrste. Pozabljamo pa, da ima narava ključno vlogo za preživetje naše vrste. Gre za našo hrano, našo vodo, naša zdravila, naše minerale, naše podnebje …. Lahko bi rekli, da je vsaj osem milijard razlogov za to, da ohranimo naravo.

Anja predlaga Miletu, da bi šla skupaj v hribe. Iz na videz nedolžnega predloga nastane pravi cirkus, saj je Miletu izpod časti, da bi počel kaj takega. Južno od Kolpe vedo, da je plezanje na češplje manj nevaren šport kot plezanje po hribih… Kaj bodo rekli prijatelji, če ga vidijo v Kekčevi opravi? Za Anjo pa bi bila Miletova odklonitev resnični dokaz, da nista za skupaj. Zato se Mile vendarle potrudi in najde način, kako bo ugodil Anji…

V šesti oddaji iz niza pogovornih oddaj o izzivih prihodnosti, v katerih poglede izmenjujejo najrazličnejši strokovnjaki in misleci, se bodo gostje lotili pravnih, etičnih in družbenih izzivov ob skokovitem razvoju umetne inteligence. Svoje misli bodo delili: dr. Maja Bogataj Jančič z Inštituta za odprte podatke in intelektualno lastnino ODIP, dr. Igor Bijuklić s Pedagoškega inštituta v Ljubljani in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem ter Filip Dobranić z Inštituta za sodobno zgodovino.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Dobro stoletje po tem, ko je potonil, Titanikovo železno telo resno ogrožajo bakterije, ki ga počasi razjedajo. V dokumentarni oddaji strokovnjaki pojasnijo, kakšna usoda čaka razbitine znamenite čezoceanke. O svojih raziskovalnih odpravah k Titaniku pa v oddaji priča tudi sloviti filmski režiser James Cameron.

TITANIC, INTO THE HEART OF THE WRECK / Francija / 2020 / Režija: Thomas Risch

Inženirka leta Ljupka Vrteva je prišla iz Makedonije magistrirat na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Razvila je edinstven računalniški program za prezračevanje stavb. Dekleta opogumlja, naj se odločijo za inženirski poklic. Bili smo na fotografski razstavi Dragana Teodorovića - Zeka. Odprl jo je pevec skupine Riblja Čorba Bora Đorđević, ki živi med Beogradom in Ljubljano in se je Slovencem opravičil za sporno pesem s konca 80. let. Obiskali smo tudi Radio Žica: Dino Dvornik, Đorđe Balašević, Rambo Amadeus, Robert Plant so samo nekatera izmed zvenečih imen, ki jih je gostil ustanovitelj radia Enes Hodžić, ki je pred 30 leti Zenico zamenjal z Ljubljano.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Izzivalka Chirsty Bella iz Škotske bo poskusila stkati tvid. Sliši se preprosteje, kot je v resnici. Tkanje tvida ima v mestu, od koder je Chirsty, močno tradicijo in za tkanje na ogromnem tkalskem stroju moraš biti vzdržljiv in močan. Ji bo uspelo?

Steffen za materino poškodbo krivi Tima. Michael diagnosticira pretres možganov in Lindi predpiše mirovanje. Dirku odleže, ker se Linda sprva ne spomni nesreče.
Vanessa opazi, kako se Robertu vsiljuje druga ženska. Kmalu ugotovi, da gre za Cornelio Holle, ki se poteguje za mesto gospodinje v hotelu.
Hildegard nikakor ne more povedati Alfonsu, da noče v Rio de Janeiro. André se ponudi, da mu bo rekel, da Hildegard ne more dobiti dopusta.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Tjaša dobi kup sladkarij, ki pa jih ne želi deliti z nikomer. V domišljijskem svetu se sama samcata znajde v hiši iz sladkarij. Sprva v sladkem svetu uživa, počasi pa spozna, da samota ni zabavna. Ko ugotovi, da je osamljena zato, ker nikomur ne privošči dobrot, ji Maša pomaga, da sprejme težko odločitev.

Robotek Boti zbira podatke o Pufpufku. Ni preprosto, saj Pufpufek puha dimne oblačke, ki se kopičijo nad Botijevo glavo in mu zakrivajo pogled. Tako se lahko zverka Botiju spretno izmika.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Zagonsko podjetje Cubbit je razvilo zasebni oblak, v katerega lahko spravite svoje podatke in si s tem zagotovite večjo varnost. Aplikacija mladega Milančana mladostnikom pomaga uspešno voditi finance. School Lab pa je projekt, ki italijanskim srednješolcem pomaga pri razvoju znanj na področju digitalizacije.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V največji turistični kraški jami v Evropi praznujejo 200 let prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki je bila leta 1824 ustanovljena prav v Postojnski jami.

Danski otok Bornholm leži v Baltskem morju in slovi po zlatorumenih prekajenih slanikih. Blizu belih peščenih plaž na južni obali otoka živi družina Lauwersen, ki ima v lasti eno od najstarejših prekajevalnic na otoku. V njej ne prodajajo le prekajenih slanikov, ampak tudi različne ribje solate, ki jih babica Kisser vsako jutro sveže pripravi po starem skrivnem družinskem receptu. Oče Jesper uživa v ribolovu in sam ulovi slanike, losose in polenovke, ki jih pozneje dimi. Pri tem mu pridno pomaga desetletni sin Magnus. Mama Kristina pa z malo Almo pripravlja sladico, za katero na bližnjih sipinah nabereta šipek. Dedek Jesper prav tako pomaga v domačem turističnem podjetju. Pripravlja ocvrte slanike, na zabavi ob koncu sezone pa vešče poprime za bendžo in zapoje.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Speleolog Josef Häberle z usodnimi poškodbami glave leži globoko v jami Riesending blizu Berchtesgadna. Več sto reševalcev čaka na začetek reševanja, toda zaradi velikosti jame in logističnih izzivov se podvig zdi brezupen. Gorska reševalka Helene Rechlin z diplomatsko spretnostjo omili pomisleke in začne eno najzahtevnejših reševalnih akcij na svetu.

RIESENDING – JEDE STUNDE ZÄHLT / Deep Down / Nemčija, Avstrija, Švica / 2022
Scenarij: Jochen Alexander Freydank, Johannes W. Betz
Režija: Jochen Alexander Freydank
V glavnih vlogah: Verena Altenberger, Maximilian Brückner, Anna Brüggemann, Sabine Timoteo,
Beat Marti, Salvatore Greco, Sandy Lopicic, Isaak Dentler

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov