Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 20. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 20. avg.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

OdBita pot nas tokrat pelje na črno celino – Afriko. Bit in njegov brat Anže se odpravljata na neverjetno pustolovščino, ki docela spremeni njun pogled na življenje v Sloveniji in nasploh. Na tokratni odbiti poti se spoznata z dobrodelnikom Asiimwejem iz Ugande, ki ju povabi, da obiščeta ter spoznata njegovo domačo vas in njene ljudi ter kulturo.
Brata Sever njegova zgodba globoko gani. Navdušena nad zgodbami in lepotami Ugande začneta spoznavati lokalno prebivalstvo in njegov način življenja. Kmalu ugotovita, da imajo domačini povsem drugačne vrednote kot Evropejci.
Med obiskom se srečata z Asiimwejevo skupnostjo in izvesta več o njegovih aktivnostih, ki so namenjene pomoči lokalnim prebivalcem. Spoznata ga kot strastnega filantropa, ki svoje življenje posveča pomoči ljudem v stiski in izboljšanju življenja tistih, ki živijo v revščini.
Nad Asiimwejevim delom sta tako navdušena, da se odločita pomagati tudi na svoj način. Z lastnimi sredstvi in sredstvi prijateljev ter partnerjev dobrodelno pristopita k pomoči ljudem v Ugandi.

Brata Sever svojo afriško odisejado nadaljujeta v Ugandi.
Mzunguja oziroma bela človeka, kot ju kliče lokalno prebivalstvo, dobita v poklon prava afriška oblačila.
Skupaj s prijateljem in vodnikom Asiimwejem se odpravita na raziskovanje afriške narave. Na bližnjem otoku sredi Ugande odkrijeta pravcato malo slovensko zapuščino.
Ob druženju z lokalnim prebivalstvom spoznavata, kako drugačno od našega je življenje na afriški celini.
Raziščeta tudi osrčje goratega nacionalnega parka, kjer se nahaja eno izmed redkih še neokrnjenih habitatov za visokogorske gorile. Pot ju nato vodi proti Ruandi.

Andrej Hofer gosti Tjašo Hrovat Steklasa in njenega življenjskega partnerja Uroša, avtorja njunih uspešnic. Po razprodanem koncertu v ljubljanskem Cankarjevem domu ju bomo nekoliko bolje spoznali v drugi oddaji.
V studiu 2 Televizije Slovenija se jima pridruži še Janez Per, nekdanji župan Mengša, sicer pa glasbenik, oče, kmet in izjemna osebnost, mojster baritona in nalezljivega nasmeha. Z Alpskim kvintetom se bližajo šestim desetletjem delovanja, več o pripravah na jubilej pa bomo izvedeli kmalu.
V glasbenem tercetu Alpskega kvinteta sodeluje tudi Oto Pestner, ki je leta 2023 praznoval 55 let solistične kariere. Ponosni smo, da gostimo ta izjemen glas slovenske popevke, katerega večne uspešnice prepevajo vse generacije.
Prisluhnili bomo tudi izvrstnemu tenoristu Timu Ribiču in sopranistki Špeli Pokeržnik ter mladim in simpatičnim članom ansambla Jureta Zajca. Le kaj bo tokrat želel narediti Andrejev prijatelj in humorist Sandi Morel?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Sezona počitnic je pred vrati, tako smo se posvetili počitniškim vozilom, najprej avtodomom. Poklepetali smo s servisnim svetovalcem o tem, katere okvare pogosto povzročijo avtodomarji začetniki. Sklopke namreč še zdaleč niso edina težava.

Na primeru dacie jogger, opremljene s posteljo in šotorom, smo preverili, kje v Sloveniji smemo prespati v avtu izven kampa oziroma kje smemo kampirati.

Postelje pa smo lahko deležni tudi v priljubljenem terencu dacia duster; preizkusili smo predstavnika nove generacije, ki ga uporabljajo tudi gorski reševalci.

Več 100 tisoč afriških artefaktov in umetnin že dolgo domuje po muzejih in zbirkah Zahoda, kar je neposredna posledica kolonizacije. Zahteve po vračanju zaplenjenih del so vse glasnejše. Številne muzeje zdaj skrbi, da bi ostali brez razstavnih eksponatov in bi morali svoja vrata celo zapreti. Pa se dediščina res vrača domov, v okolje, iz katerega so jo nasilno iztrgali?

RESTITUTION! AFRICA'S FIGHT FOR ITS ART / Francija / 2021 / Režija: Nora Philippe

Darja in Gregor Šolar, diplomirana ekonomista, sta pred leti zaradi želje po stiku z naravo pustila delo v računovodstvu in na banki ter iz družinskega konjička ustvarila uspešno poklicno čebelarsko zgodbo. V čebelarstvo ju je z dolgoletnimi izkušnjami vpeljal Gregorjev oče, ki je prve panje na Strmci pri Laškem postavil pred več kot 40 leti, v predelavo medu in peko medenih dobrot pa Gregorjeva mama. Od prevzema pred 8 leti sta posodobila opremo in prostore, zaposlila še eno sodelavko in povečala število izdelkov iz medu. Trenutno skrbita za 200 čebeljih družin na sedmih lokacijah in v res dobri sezoni pridelata okrog 5 ton medu. Na kmetiji imajo registrirano tudi eno najstarejših obrti na Slovenskem – lectarstvo in apiturizem z dodano vrednostjo apiterapije. Aprila letos so postali prejemniki certifikata »Top bee«, ki pomeni najvišjo možno ponudbo v čebelarskem turizmu.

Sodna drama in triler. Srednješolka Dolores je edina obtožena za brutalni umor najboljše prijateljice. Primer so prevzeli mediji in ga razkričali po vsej državi. Oče, mati in sploh vsa družina stojijo Dolores ob strani, a pritiski od zunaj so vse hujši. Dolores je glavna obtoženka predvsem zato, ker naj bi imela motiv; umorjena prijateljica je namreč poskrbela za objavo posnetka, na katerem Dolores seksa. Dolores sicer priča, da je žrtvi odpustila in da je ni ona umorila. Toda sodno preganjanje se stopnjuje in gonja v medijih ne preneha. Dolores je vse bolj stisnjena v kot in še sama ne ve več, kaj se je tistega usodnega večera v resnici zgodilo.

ACUSADA / THE ACCUSED / ARG, MEHIKA / 2018
Režija: Gonzalo Tobal / Scenarij: Ulises Porra, Gonzalo Tobal / Igrajo: Lali Espósito, Emilio Vodanovich, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez, Fernando Margenet, Marcellino Castellani, Juan Pablo Colombo, Margarita Molfino, Laura Casalongue, Ana Carolina García, Clarisa Korovsky, Daniel Fanego …

Krvavi konflikt v Jemnu že leta poganjajo verska nasprotovanja in različni gospodarski interesi – tam so namreč zajetne zaloge nafte, država nadzira tudi poti do Sueškega prekopa. Avtorji dokumentarne oddaje obiščejo Sano, ki velja za enega najbolj nedostopnih krajev na svetu, in poročajo o grozljivih razmerah na nemirnem severozahodu države, ki je pod nadzorom uporniških Hutijev. Savdska Arabija in Združeni arabski emirati vidijo v Hutijih heretike in grožnjo vahabizmu, zato območja na severu redno bombardirajo. V napadih je umrlo že več kot 230 000 ljudi. Združeni narodi pa ocenjujejo, da zaradi hude lakote smrt preti kar 400 000 otrokom.

YEMEN'S DIRTY WAR / Francija / 2021 / Režija: Guillaume Dasquié, Nicolas Jaillard

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov