Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Sob, 24. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Pravnika in sociologa prof. dr. Nika Toša poznajo mnoge generacije študentov Fakultete za družbene vede, širša javnost pa ga pozna kot ustanovitelja in predstojnika Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij. Prva dva od štirih delov oddaje sta skozi njegove spomine ter spomine njegovih prednikov zanimiva kronika življenja na Slovenskem v zadnjem stoletju na njegovi življenjski poti od Maribora prek Celja v Ljubljano, med osebnostmi, katerih zgodbe se (tudi z dragocenimi dokumentarnimi posnetki) vpletajo v pripoved, pa so tudi polkovnik kraljeve vojske Draža Mihailovič, major Mirko Bitenc, pisatelj in dramatik Ivan Mrak in njegova žena, kiparka Karla Bulovčeva, stric in teta Nika Toša, družina Mrak, iz katere izhaja Toševa mama, slikar in olimpijec Tošo Primožič in mnogi drugi. Tretji in četrti del Spominov Nika Toša sta posvečena razvoju slovenske in jugoslovanske družbe skozi izsledke raziskav javnega mnenja in spet se v pripoved vpleta cela galerija slovenskih, jugoslovanskih in evropskih osebnosti s tega področja. Danes oseminosemdesetletni letni profesor Niko Toš je izjemen pripovednik in tehten premišljevalec o družbi in času, ki ga živimo, zato mu je vsekakor vredno prisluhniti.

V zadnjem desetletju so prebivalci oddaljenega kotička Arktike poročali o osupljivih in skrivnostnih dogodkih: o močnih eksplozijah in obsežnih kraterjih, ki potem zazevajo v tleh. Znanstveniki razkrivajo, da se s taljenjem permafrosta v ozračje sproščajo ogromne količine toplogrednega plina metana, kar celotne arktične pokrajine spreminja v časovne bombe …

ARCTIC SINKHOLES / ZDA / 2022 / Režija: Nick Tanner

V tretjem delu potopisne serije novinar Simon Reeve najprej obišče Libijo. Na vsakem koraku je še vedno videti uničenje, ki so ga povzročili revolucija leta 2011 in spopadi, ki so ji sledili. Sirta na Sredozemski obali je še vedno polna ruševin, ohranilo pa se je antično rimsko pristanišče Leptis Magna, ki so ga obvarovale vaške straže. Reeva nato pot vodi v Tunizijo, kjer spozna berberske vasi v hriboviti puščavi, in nazadnje na Sicilijo, kjer se tri trmaste sestre upirajo mafiji, ki jih poskuša prisiliti v prodajo kmetije. V izumirajočih vaseh v notranjosti otoka so v zadnjih letih našli nov dom številni afriški priseljenci, ki jim je v iskanju obljubljene dežele Evrope uspelo preživeti nevarno plovbo čez Sredozemlje.

MEDITERANEAN WITH SIMON REEVE /BBC, Združeno kraljestvo / 2018 / Scenarist in voditelj: Simon Reeve

V tokratni Avtomobilnosti bomo tako na štirih kot na dveh kolesih. Pri slednjih bomo spoznali teorijo in prakso zaviranja ter se podali v svet najnaprednejših asistenčnih sistemov, ti s svojim delovanjem posegajo tudi na področje tehnike zaviranja motocikla. Ker brez dobre pnevmatike ni učinkovitega zaviranja spoznamo tudi priporočila za kar kakovostno izbiro moto-pnevmatik.

Ponudimo vam malo šolo avtomobilskih menjalnikov in pojasnimo, zakaj so hibridni menjalnik bistveno varčnejši.

Pika na i je premiera nissana qashqaija, na kateri so povedali nekaj izredno smelih obljub.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Prijatelja motorista zapustita svoje območje udobja in se iz domače Nemčije podata čez Romunijo in Turčijo, čez Kavkaz in Osrednjo Azijo do strehe sveta. Po skoraj šestih mesecih, 14 državah in 28 000 kilometrih prispeta vse do Goe v Indiji.

2. del:
Dva tedna po tem, ko sta Erik Peters in Alain Berger zapustila domovino in prek Turčije pripotovala v Gruzijo, se je njuno potovanje na Kavkazu spremenilo v pravo pustolovščino. Po Kaspijskem morju sta priplula v Kazahstan, kjer se že pripravljata na nove dogodivščine v Kirgiziji, na Kitajskem in v Pakistanu!

HIMALAYA CALLING / HIMALAYA CALLING – AUF DEM LANDWEG ZU DEN HÖCHSTEN PÄSSEN DER WELT / Nemčija / 2020 / Režija: Erik Peters

Vikingur pokaže Darriju čudovit Isafjoerdhur in bisere, ki jih skriva. Vse bolj je jasno, da je potovanje, ki bi moralo biti dobro načrtovano, vse prej kot to, zato začne Darri obžalovati, da se je Vikingurju pustil prepričati v pustolovščino. Ker sta v divjini, ni internetne povezave, ostala pa sta celo brez prenočišča, saj v bližnjem gostišču nista imela rezervirane sobe. Odpravita se v Vikingurjevo domače mesto, kjer pa je v hotelu na voljo le ena soba.

VEGFERð / Journey / Islandija / 2021
scenarij: Vikingur Kristjansson
režija: Baldvin Zophoniasson
v glavnih vlogah: Ólafur Darri Ólafsson, Víkingur Kristjánsson, Þórunn Arna Kristjánsdóttir, Pétur Ernir Svavarsson, Pálmi Gestsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Elfar Logi Hannesson, Þorsteinn Gunnarsson, Helga Vala Helgadóttir, Nicolas Bro, Jonas Schmidt

Štiridesetletni Paolo, aroganten možakar 150-ih kilogramih večino dneva preživlja v gostilni pri Guštinu. Zaposlen je kot kuhar v domu za ostarele in že vrsto let vztrajno nadleguje svojo bivšo ženo. Nihče pa ne mara njegovih krutih šal.
Nekega dne se pojavi čudaški nečak Zoran. Po smrti tete je Paolo edini sorodnik, ki lahko poskrbi za njega.
V gostilni odkrijejo v Zoranu nenavaden talent za igranje pikada. Končno je Paolo našel pravo priložnost, da se mu sreča obrne v pravo smer: Zorana bo odpeljal na svetovni turnir kjer je prva nagrada izplačana v denarju.
Paolo pa zaradi svojega površnega in nesubtilnega odnosa do nečaka ne upošteva dejstva, da se bo Zoran prvič v življenju moral srečati s tipičnimi težavami, ki jih doživljajo njegovi sovrstniki. Bo Paolo zmožen poskrbeti za posebnega dečka, ki postaja navaden fant?
Režija: Matteo Oleotto / Igrajo: Giuseppe Battiston (Paolo), Rok Prašnikar (Zoran), Teco Celio (Gustino), Marjuta Slamič (Stefania), Peter Musevski (notar), Ivo Barišič (socialni delavec)

MRFY so na dveh razprodanih promocijskih koncertih predstavili svoj drug album z naslovom "USE" in upravičili prevzem štafete največjih domačih bendov. Na koncertu niso manjkale "Prjatučki", "Zaljubila" in "Tobogan", kot tudi nekaj starejših skladb. Ob dovršenem koncertu smo lahko uzrli v prihodnost slovenske glasbe. Vse to je posnela TV Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov