Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Čet, 29. avg.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Minili so časi, ko so Marka Jacoba Cavazzo ali Vazza omenjali kot enega od najobetavnejših domačih MC-jev nove generacije hip hopa. Pri rosnih štiriindvajsetih letih ima namreč za seboj že štiri uspešne celovečerne albume, vrsto razprodanih dvoran in nešteto zmag v dvobojih v prostem slogu po državi. Z glasbo se je srečal pri šestih letih, uspešno zaključil pet razredov klasične kitare ter z verzi in rimami počečkal vse zvezke v osnovni in srednji šoli. Študent AGRFT-ja je obe ljubezni povezal in kot mladi Prešeren spregovoril v urbanem jeziku tretje generacije podalpskega hip hopa.

Peta sezona nastaja v okviru uradnega programa Evropske prestolnice kulture GO! 2025. V duhu preseganja meja oddaje in njenih obzorji, smo tokrat prestopili mejo in ustvarili prvo čezmejno epizodo. V tretji epizodi 5. sezone bo občinstvo lahko spoznalo skladatelja in poli instrumentalista Eneja Ljubiča Šinigoja iz Nove Gorice ter Mattea Parenzana para olimpijskega prvaka v namiznem tenisu iz Trsta. Avtor tokratne oddaje je Jan Devetak.

V slovenskem centru PEN v Ljubljani so pripravili predstavitev knjige našega sodelavca Sandija Horvata z naslovom Beli Rom. Gre za avtobiografsko delo, v katerem avtor na podlagi lastnih izkušenj odkrito spregovori o dilemah dvojne identitete in se sprašuje o strpnosti v sodobni slovenski družbi. Župani iz jugovzhodne Slovenije in Posavja so v Novem mestu vnovič razpravljali o romskih vprašanjih. Ob tem so opozorili, da se stanje na tem področju še naprej poslabšuje, država pa naredi premalo. Na Pušči je že sedmič dišalo po golažu. V skladu s tradicijo so namreč pripravili tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, ki se ga je tokrat udeležilo 14 ekip.

Nissrin Khalaf je osemnajstletna muslimanka libanonskih korenin, ki se je rodila in živi v Oslu na Norveškem. Obiskuje zadnji letnik srednje šole in igra za večkulturni nogometni klub Sterling FC. Pred nekaj leti je zbolela za obliko anksioznosti, ki ji je zelo otežila življenje. S težavo je sledila pouku in ni bila spontana. Ker se je počutila izključeno, je celo zamenjala šolo. Enako se ji je dogajalo v mestu, med prijatelji in na kraju, kjer je najraje, na nogometnem igrišču. Prikrajšana je bila za stvari, ki so ji v življenju pomenile največ. Zaradi anksioznosti ji je bilo neprijetno v družbi. Nenehno je razmišljala, kaj si o njej mislijo drugi in kako gledajo nanjo. Da je verna in nosi ruto, ni stvari prav nič olajšalo. Toda s pomočjo družine, prijateljev in psihologa, ki je v kulturi njenih staršev sicer še vedno tabu, se je Nassrin naučila premagovati težave in si povrnila samozavest. Zelo ji je pomagal tudi poseben odnos, ki ga ima z očetom. Še vedno se bori s sabo, a se vsak dan trudi, da je ne bi nikoli več zapustila radost, ki jo občuti ob brcanju žoge.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

OSKRBA PARADIŽNIKA V ČASU ZORENJA
Ker je bila pomlad deževna in hladnejša, so prvi posevki paradižnika na številnih vrtovih propadli. Junijsko sajenje sadik se je bolje obneslo in paradižnika bo tudi letos dovolj. Avgusta zori, pri tem pa ne smemo pozabiti na nego rastlin tudi v njihovem zrelejšem obdobju.

O HIBISKUSU IN METULJNIKU
Med redkejšimi poleti cvetočimi okrasnimi grmovnicami sta hibiskus in metuljnik. Pri prvem nabiramo cvetne in zelene liste ter zelena semena za čaje. Metuljnik oz. davidova budleja pa se hitro razmnožuje, zato rastlino uvrščamo med invazivne tujerodne vrste. Na vrtu Sebastjana Liparja hibiskus in metuljnik tvorita cvetočo živo mejo.

NABERIMO SEMENA KOPRIVE
Vedenje o zdravilnih učinkovinah koprive se prenaša iz roda v rod, spomladi iz mladih listov pripravljamo špinačo, jeseni pa nabiramo semena. Posušimo jih ali jih v jogurte, juhe oz. na solate potrosimo kar sveže. Ste vedeli, da spadajo med super živila?

POLETNI ŠOPEK
Sebastjan Lipar je nabral cvetoče vejice hibiskusa in metuljnika, s travnika pa nekaj trav in divjega korena. Sestavil je prekrasen poletni šopek.

Dokumentarni film o specifični skupini prijateljev, ki radi pomislijo tudi na druge. Na tiste, ki imajo v življenju manj kot drugi.

»Bejž če vejdš« je skupina prijateljev, ki prihaja iz Pivke in okoliških krajev. Druži jih enak smisel za humor, preživljanje prostega časa, njihova delikatesna značilnost pa je pogled na življenje. V času, ko se zdi, da nas naprej potiska le še razmišljanje o materialnih dobrinah in lastni eksistenci, se oni obračajo k altruizmu, razumevanju stiske in nemoči tistih, ki nimajo. Pomagali so slovenskim družinam, ki so jim naravne katastrofe odnesle imetje, kmalu pa so začeli razmišljati tudi o ljudeh zunaj naših meja.

V tokratni Avtomobilnosti se seznanimo z najbolj svežimi novostmi in vtisi z avtomobilskega salona v Pekingu, gremo na vožnjo s fordom tourneo custom in spoznamo čisto svežo škodo kodiaq - letnik 2024. V kvizu pa odgovorimo na vprašanje, kaj se ustavi prej: avto ali motor!

Komična ljubezenska drama. Johan Grande se je rodil kot sin norveškega borca za neodvisnost norveških otokov pod nacistično okupacijo med drugo svetovno vojno. Johanov oče se je proti Nemcem boril kot miner ali bombaš. V njegovi družbi so pokale eksplozije kot za stavo. Z ženo sta na primer hodila na sprehode in se zabavala z eksplozijami, ki sta jih povzročala. Neka vojna operacija v zalivu pa je bila za starše usodna. Razneslo ju je na koščke in Johan je postal sirota. Toda tolažbo je našel pri vrstnici Solvor, s katero sta bila zaljubljena. Johan in Solvor sta po očetovi tragični smrti nadaljevala njegovo delo in prirejala eksplozije z njegovim dinamitom, a se je tudi njima kmalu pripetila nesreča. Iznakažena Solvor je ostala priklenjena na invalidski voziček. Johana so zaradi dogodka skoraj vsi sovražili, in ko je odrastel, je moral stran. Šel je v Združene države, tam pa so njegovo poznavanje eksplozivov potrebovali in zanj tudi pošteno plačali.
Toda po dolgem času se je vrnil domov. Tam je živela Solvor, s katero še ni povsem razčistil preteklosti.

ALLE HATER JOHAN / EVERYBODY HATES JOHAN / NOR / 2022
Režija: Hallvar Witzø / Scenarij: Erlend Loe / Igrajo: Pål Sverre Hagen, Ingrid Bolsø Berdal, Ine F. Jansen, Paul-Ottar Haga, John F. Brungot, Trond-Ove Skrødal, Ingunn Beate Øyen, Vee Vimolmal, Hermann Sabado …

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu.
Osemnajst let je bila šefinja državnega protokola Republike Slovenije, edina šefinja protokola s tetovažo. Njen debi je bil obisk japonske princese Sajako, sledili so obiski kraljice Elizabete, predsedovanje Svetu Evropske unije leta 2008, vrh Bush-Putin, vrh EU-ZDA, srečanje 16 predsednikov srednjeevropskih držav. Vladimirja Putina je gostila trikrat, Georgea Busha dvakrat, se rokovala s papežem Frančiškom, japonskim cesarjem in zasadila seme za novi falcon pri dr. Janezu Drnovšku. Zdaj je izšla njena navdihujoča knjiga, zbirka kolumen z naslovom Kažipoti, Sonatina o odnosih in kulturi srca.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov