Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 16. sep. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 16. sep.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

Pol ure s filozofom Slavojem Žižkom, avtorjem knjige Krščanski ateizem. Zakaj se ima za krščanskega ateista in ne preprosto le za ateista, zakaj je rekel, da bi bilo treba dati Ukrajini jedrsko orožje, da bi bilo treba Palestino priznati in jo sprejeti v zvezo Nato. Pa o tem, ali je Golobova vlada res tako slaba, zakaj ljudje volijo proti svojim ekonomskim interesom, kaj je narobe z Nemčijo, zakaj je svoboda bolezen, za katero ni zdravila, zakaj se nam sreča nenehno izmika in ali realnost sploh obstaja?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Skrajna desnica in njihovi napadi na Jude in priseljence so se v Nemčiji močno okrepili. Neonacisti so se infiltrirali tudi v nemško policijo in vojsko. Na spletu se srečujejo v več sto različnih skupinah, kjer kličejo k nasilju. Po gozdovih se urijo na pravih vojaških vajah. Sodišča pa jim velikokrat niso kos, saj oblasti ne obvladajo ne spletnih orodij ne jezika, ki ga neonacisti uporabljajo.

GERMANY'S NEO-NAZIS AND THE FAR RIGHT / ZDA / 2021 / Režija: Evan Williams

V dunajskem naselju z okna večstanovanjske hiše na glavo 14-letnega Adama Poscha pade cvetlični lonec in ga ubije. Njegova mati ne verjame, da je šlo za nesrečo in dejanja najprej obtoži hišnika Maria Grahammerja. Med osumljenimi sta tudi stanovalka Gundel Tschernegg, ki se rada vtika v zadeve drugih v hiši, ter šolarka Lisa Schneider, ki se je na šolskem dvorišču z Adamom stepla.

SOKO Wien (XV.) / Avstrija / 2019-20
Scenarij: Markus Staender, Martin Muser, Jens Schäfer, Frank Weler, Andreas Quatsch idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Brigitte Kren, Maria Happel, Helmut Bohatsch

Glasba lahko pripomore k boljšemu počutju, še več, marsikomu lahko znova spodbudi spomin, ugodno vpliva na depresijo in še marsikaj drugega. V Unionski dvorani v Ljubljani se je Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko Slavena Kulenovića predstavil z najlepšimi skladbami iz bogate zakladnice klasične glasbe, ki ugodno vplivajo na naše zdravje. Režiser Juš Hrastnik.

Spremljali boste televizijsko plesno upodobitev glasbe skladatelja Draga Ivanuše, ki je nastala prav posebej za Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija. Koreografinja Sanja Nešković Peršin v ospredje koreografije postavlja obrat in padec v črno luknjo, ki nas spodbujata k spremembi in rasti. Ozadje nastanka plesne točke je opisala z besedami: »Naše navade, prepričanja in rutine se lahko porušijo in zdi se, da se hitro znajdemo v neznanih vodah. V takšnih trenutkih se lahko pojavijo občutki izgube nadzora in negotovost. Pomembno pa je vedeti, da so življenjski obrati priložnost za spremembo, rast in razvoj. Njeno sodobno koreografijo bo na glasbo Draga Ivanuše, prejemnika nagrade Prešernovega sklada 2023, izvedla plesalka Mateja Železnik. Urednik Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Lilijana je prikupna gospa, ki se z osamljenostjo spopada na svojstven način. Je lastnica, upraviteljica in sobarica manjšega hotela, edina zaposlena v njem. V svojem zaprtem svetu si poskuša življenje popestriti na nenavaden način.
Vsakemu gostu nekaj malega ukrade, kakšnega od njihovih osebnih predmetov brez velike vrednosti, in jih zamenja z doma narejenimi češnjevimi kolački. V hotel še zadnjič pred upokojitvijo pride Konstantin, nekoč uspešen, a sedaj pozabljen dramski pisatelj. Med njegovim obiskom narašča medsebojna naklonjenost med njim in lastnico in po naključju nekega dne Konstantin odkrije Lilijanino skrivnost.
Režija: Mateja Rokavec

Kratki igrani film Kam pripoveduje o naključnem srečanju dveh žensk, pripadnicah različnih generacij, ki se vsaka na svoj način ukvarjata z vprašanji življenja in smrti. Občutena in na prvi pogled trpka zgodba dveh žensk na nevsiljiv način in prepričljivo preigrava temeljna bivanjska vprašanja ter hkrati ob občutjih minljivosti življenja prebuja tudi občutja o njegovih presežnih dimenzijah.
Režija: Katarina Morano / Igrajo: Lara Vouk, Ivanka Mežan, Jožica Avbelj

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov