Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 19. sep. 2024

TV Slovenija 2 • Čet, 19. sep.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

V oddaji poskušamo čim bolj celovito osvetliti teme, ki jih izbiramo med teološkimi, etičnimi in antropološkimi vsebinami. Teme umeščamo v aktualni kulturni in civilizacijski prostor ob primerjavi različnih religioznih sistemov. V oddaji v studiu gostimo več gostov, ki so strokovnjaki z različnih področij in z različnimi pogledi na obravnavano temo.

Romska oddaja So vakeres – Kaj govoriš? je na sporedu dvakrat mesečno, ustvarjajo pa jo romski novinarji.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Narave in predvsem pohorskih gozdov polna dokumentarna zgodba, ki se naslanja predvsem na predanost, iskreno ljubezen F. Pahernika do gozdnega bogastva, njegov altruizem, ki je preraščal leseno naravoslovje in dobro razumel tudi bližnjega in njegove običaje (pa bil tudi politik – eden od soustanoviteljev SHS, zaslužen za elektrarno na vodni pogon, daroval denar za različne objekte, po njem pa je nastala celo ustanova s štipendijo!). Prisotne so minimalne igrane sekvence, ki zgolj povezujejo pripoved in znatneje ne izstopajo. Sodelujejo tudi znani slovenski obrazi, med njimi izstopajo dr. Alenka Šelih, kipar Jiri Kočica, dr. Jurij Diaci itd, ki s svojimi razmišljanji osvetljujejo življenje in delo F. Pahernika.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Globoko v neprehodni vietnamski džungli leži Son Doong, ena največjih doslej odkritih jam na svetu. To osupljivo podzemno kraljestvo z lastnim podnebjem in ekosistemi se je nedotaknjeno razvijalo milijone let, zdaj pa njegovo prihodnost ogrožajo načrti za postavitev žičnice, ki bi tja pripeljala več tisoč obiskovalcev na uro. Naravovarstveniki temu odločno nasprotujejo, domačini pa v turizmu vidijo pot iz revščine. Jim bo uspelo najti kompromis, ki bo dober za vse?

A CRACK IN THE MOUNTAIN / Hongkong / 2022 / Režija: Alastair Evans

V predpočitniški Avtomobilnosti smo se pozanimali, kolikšne in kakšne vrste škod povzročajo avtodomarji, še posebej avtodomarji začetniki. Seveda z namenom ozaveščanja...in, upamo, da bi se jim zognili.

Zapeljali smo kombi, ki pogosto služi kot osnova za avtodom, a Renaultov master je po novem na voljo z dizelskim ali električnim pogonom. Pa bi kot električni kombi zmogel služiti kot avtodom?

Dva pogona pa bo imel tudi novi citroën C3, a tukaj je elektrika bistveno bolj smiselna; e-C3 bo namreč eden najcenejših električnih avtov. Poglejte, kaj ponuja ta poceni električni paket!

Drama in romanca po romanu Gustava Flauberta in njegove razvpite GOSPE BOVARY. Začne se s sodiščem leta 1857. Pisatelja Gustava Flauberta »priženejo« v sodno dvorano, kjer se pripravlja sojenje njegovi »obsceni in nemoralni« knjigi GOSPA BOVARY. Nasproti si stojita tožnik in Flaubertov zagovornik, med njima je sam Flaubert. Ko se spopadeta in pred poroto razgrneta vsak svoje dokaze, zapiske, opazke in drugo sodno gradivo, pred nami roman oživi. V vsej svoji očarljivosti se pred nas postavi Emma, ljubeča lepotica in polnokrvna hrepeneča ženska. Nasproti ji stoji okolje provincialne gosposke in patriarhalne Francije. Ko ta dva svetova trčita, se Emma »razleti«… Izgubi vero v ljubezen, izgubi svojo čast in denar in ne preostane ji drugega kot smrt… Emma, junakinja romana propade, roman pa preživi na sodišču in prav zaradi sodnega pregona postane eno najbolj slavnih svetovnih literarnih del. TV film EMMA BOVARY na zelo zanimiv, občuten in vznemirljiv način oživi literarno osebnost Emme, ki se naši sodobnosti predstavi kot zgodovinsko avtentičen, polnokrven ženski lik. Čeprav propade zaradi zanikanja človekovih pravic, obenem tudi zasveti in naznani obdobje prihoda prvih sufražetk.
Film je narejen za televizijo in ima zelo privlačen pripovedni način za osrednji tv čas in je ena izpovedno bolj učinkovitih televizijskih upodobitev sploh.

EMMA BOVARY / FRA /2021 / TV Movie
Režija: Didier Bivel / Scenarij: Natalie Carter, Ève de Castro / Po romanu Gustava Flauberta, GOSPA BOVARY / Igrajo: Camille Metayer, Thierry Godard, Laurent Stocker, Alexandre Brasseur, Dominique Pinon, Grégory Fitoussi, Laurent Bateau, Alexandre Blazy

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. V večerni pogovorni oddaji bomo poskušali na videz nemogoče: se pogovarjati, približevati in slediti iluziji, da bomo nekoga pogledali – Od blizu.
Nika Kljun je najuspešnejša Slovenka v Hollywoodu. Profesionalna plesalka, koreografinja, plesna sodnica in slovenska ambasadorka plesa sodeluje z imeni, kot so Jennifer Lopez, Britney Spears, Beyonce in Justin Bieber. Plesni videoposnetki na njenem Youtube portalu dosegajo milijone ogledov. Ko jo vidiš plesati, veš, zakaj je v samem vrhu svetovnega plesa.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov