Italijanka je za časopis Corriere della Sera povedala, da je rada samostojna, saj z vožnjo ne želi obremenjevati svojega sina. "Imam srečo, stara sem 100 let in tudi zame je presenečenje, da sem tako zdrava. Nikoli ne jemljem tablet, občasno le uspavalne tablete," je dejala po poročanju Guardiana. 100-letnica se je ob tem še pohvalila, da časopis še vedno bere brez očal.

Število stoletnikov v Italiji je med najvišjimi v Evropi. V državi po podatkih italijanskega statističnega urada iz maja letos živi 20.456 ljudi, starejših od sto let. Leta 2019 je bilo starejših od sto let 14.456 prebivalcev Italije.

Ni jasno, koliko med njimi jih še zmeraj vozi, zagotovo pa so med njimi najmanj trije. 100-letni Sicilijanec je lani podaljšanje vozniškega dovoljenja proslavil z nakupom novega avtomobila. Nek drug 100-letnik iz Kampanje pa je dejal, da se vožnji ne namerava kar tako odreči. V Italiji morajo sicer starejši od 80 let vozniško dovoljenje obnoviti na vsaki dve leti.

Candida Uderzo bo še naprej lahko vozila avtomobil, čeprav sicer najraje hodi. "Ko sem se upokojila, sem se pridružila pohodniški skupini v domačem kraju Breganze. Vsako nedeljo ob šestih zjutraj sem pripravljena na pohod," je povedala.

V življenju obžaluje le prezgodnjo smrt moža. "Odločila sem se, da ostati živ pomeni čim bolj uživati in si ničesar ne odreči," je razkrila svojo skrivnost za vitalnost.