Na dirkališču Sebring so novinca preizkušali lanskoletni zmagovalci, ki bodo vozili tudi letos. Foto: Audi
Na dirkališču Sebring so novinca preizkušali lanskoletni zmagovalci, ki bodo vozili tudi letos. Foto: Audi

V Audijevem športnem oddelku si želijo na dirki 24 ur Le Mansa letos doseči podoben, če ne že kar enak uspeh kot lani, ko so slavili trojno zmago.

Prva tri mesta so pripadla njihovim dirkalnikom R15 TDI, letos pa bodo v boj poslali novinca R18, ki so ga minuli vikend uspešno preizkusili na dirkališču Sebring v Združenih državah Amerike. Na drugo stran Atlantika so poslali dve novi vozili, da bi ju na Floridi preizkusili v vremenskih razmerah, bolj podobnih tistim, ki bodo v Evropi junija, v času dirke v Franciji. Novi dirkalnik se od predhodnika najbolj očitno razlikuje po tem, da ima zaprto vozniško kabino, kar bo pozitivno vplivalo na aerodinamiko, ki bo letos odigrala pomembnejšo vlogo. R18 namreč poganja manjši pogonski agregat, 3,7-litrski motor V6 TDI, ki naj bi nadaljeval zmagovalno tradicijo znamke. Če bo Audijevemu dirkalniku uspelo zmagati, bo namreč to že deseta zmaga od leta 1999.

V boj za lovorike bodo tudi letos poslali tri tovarniške ekipe, v katerih bodo isti vozniki kot lani.

Na 79. preizkušnji vzdržljivosti v Le Mansu, 11. in 12. junija letos, se bodo v vozilu s startno številko 1 za volanom izmenjevali lanskoletni zmagovalci Timo Bernhard (Nemčija), Romain Dumas (Francija) in Mike Rockenfeller (Nemčija). V drugem dirkalniku pa Tom Kristensen (Danska), Dindo Capello (Italija) in Allan McNish (Škotska) ter v tretjem Marcel Fässler (Švica), André Lotterer (Nemčija) in Benoît Treluyer (Francija).