Avgusta bodo zapriseženi ljubitelji Citroënov verjetno obiskali Le Mans, kjer pričakujejo 3.000 vozil iz zgodovine znamke. Foto: Euro Citro
Avgusta bodo zapriseženi ljubitelji Citroënov verjetno obiskali Le Mans, kjer pričakujejo 3.000 vozil iz zgodovine znamke. Foto: Euro Citro

Prvo srečanje lastnikov in ljubiteljev izdelkov francoske znamke so organizirali leta 2000, nato pa ga ponovili vsaka tri leta, do 2009, ko se je v Le Mansu zbralo 2.800 Citroënovih starodobnih in novih vozil, našteli pa so tudi 14.000 obiskovalcev.

Podobno ali pa celo boljšo udeležbo (okoli 3.000 vozil) organizatorji pričakujejo tudi letos, na tridnevnem dogodku, 8., 9. in 10. avgusta, pa si bo mogoče ogledati poleg številnih serijskih vozil, s katerimi se bodo pripeljali lastniki, v priložnostnem muzeju tudi nekaj najbolj prepoznavnih modelov ali pa posameznih vozil s pestro zgodovino.

Na ogled bodo tako postavili avtomobile, s katerimi je Sebastien Loeb devetkrat osvojil naslov prvaka v reliju WRC, primerke iz pestre zgodovine lahkih gospodarskih vozil, katerih tradicijo nadaljuje letošnji novinec jumper, ter še nekaj drugih posebnežev, ki so vredni ogleda, na primer osemdesetletnika traction avant, štiridesetletnika CX in XM, ki so ga prestavili pred četrt stoletja.

Na priložnostnem sejmu bo po besedah organizatorja več kot 150 razstavljavcev ponujalo različne rezervne dele, dokumentacijo, miniature in še številne druge predmete, povezane s svetom citroënov, poskrbeli pa bodo tudi za pester spremljevalni program, da udeležencem in obiskovalcem gotovo ne bo dolgčas.