Pri Amalgam Collection so pri izdelavi modelčka sodelovali s Ferrarijem. Foto: Amalgam Collection
Pri Amalgam Collection so pri izdelavi modelčka sodelovali s Ferrarijem. Foto: Amalgam Collection

Končni izdelek je zelo prepričljiv, saj je pomanjšani model zelo enostavno zamenjati za pravi avtomobil. V resnici gre za igračo, natančneje 62 centimetrov dolg zbirateljski model, ki je izdelan v merilu 1 : 8 in stane 15.000 evrov.

S pomočjo Ferrarija so pri Amalgam Collection uporabili izvirno zasnovo avtomobilov, barvne kode in specifikacije materialov iz Ferrarija. Na ta način so ustvarili natančne, a pomanjšane replike. Rezultat je spektakularen modelček, ki je narejen večinoma iz amalgama, zanj pa je bilo porabljenih okoli 3000 ur razvoja. Za izdelavo vsakega od 199 modelov, ki jih bodo izdelali, je potrebnih okoli 300 ur dela.

Čistokrvni ferrari

Pri izdelovalcu zagotavljajo, da bodo prav vsak izdelani model inženirske in oblikovalske ekipe testirale in na ta način zagotovile popolno točnost izdelka.

Osnovni model v rdeči barvi stane okoli 15.000 evrov, individualizirana različica bespoke z drugačnimi barvami zunanjosti, notranjosti, platišč in zavornih čeljusti, pa stane okoli 20.000 evrov. Še vedno precej manj kot pravi purosangue, ki stane okoli 350.000 evrov.