Twin'z predstavlja izrazito nerealno podobo notranjosti in bolj realen obris zunanjosti vozila. Foto: Renault
Twin'z predstavlja izrazito nerealno podobo notranjosti in bolj realen obris zunanjosti vozila. Foto: Renault

Poleg avtomobilskega oblikovanja je po zaslugi britanskega oblikovalca twin'z tudi predmet, ki omogoča vstop v svet pohištvenega oblikovanja. Ross Lovegrove je imel proste roke pri zamislih o oblikovanju notranjosti vozila, da bi bila ta čim bolj prijazna do potnikov. Puščanje prostih rok se nanaša predvsem na pogosto neusklajenost idej oblikovalcev in proizvodnih konstruktorjev, ki morajo (pre)drzne ideje oklestiti do te mere, da so primerne tudi za serijsko in seveda dobičkonosno izdelavo.

Pri twin'zu očitno teh filtrov še ni bilo treba vklopiti, predstavljene ideje pa so bolj spodbuda za dejansko razmišljanje o oblikovalski zasnovi in podobi avtomobilov prihodnosti. Precej bolj realen pa je obris celotnega vozila, ki nakazuje naslednika tradicije modelov, kot sta bila renault 5 in twingo.

Pri Renaultu še dodajajo, da osebna vizija avtomobila v očeh Rossa Lovegrova išče navdih v svetu narave, rezultat pa je igra svetlobe in organskih oblik, kar spreminja twin'z v prikupen, skorajda živ objekt.