Tokrat vas sprašujemo, katerega proizvajalca povezujemo kot prvega, ki je iz transporterja izdelal avtodom? Foto: Volkswagen
Tokrat vas sprašujemo, katerega proizvajalca povezujemo kot prvega, ki je iz transporterja izdelal avtodom? Foto: Volkswagen

Riddle: ID: TCpmjG8a

Še namig k vprašanju. Takrat, ko se je vse skupaj začelo, so bila letalska potovanja nepredstavljivo draga, šotori pa so šli počasi iz mode. Tako je v 80. letih prejšnjega stoletja počitnikovanje z avtodomi doživelo svoj pravi razcvet. Privlačno je postalo odkrivanje južnega dela Evrope, a nič več s šotorom, počitniško prikolico, avtomobilom ali vlakom, temveč z avtodomom, rešitvijo, ki je bila narejena prav v ta namen.

Bulli je svoja prva počitniška potepanja začel že veliko prej, zelo zgodaj po koncu druge svetovne vojne, ko je bolj, kot počitnikovanje veljalo, da ni počitnic, dokler se gradi in obnavlja Evropa. Vendar je že takrat nekdo v bulliju prepoznal odlično priložnost za spanje in počitniške piknike, za to je kupil navaden serijski VW bulli prve generacije in ga še povsem svežega zapeljal na predelavo k specialistu za take reči.

V eni od preteklih oddaj Avtomobilnosti smo povedali, da je Volkswagen pred kratkim za svetovno predstavitev njihovega kultnega camping modela californija izbral Slovenijo, kar je izjemna dodatna podpora promocij Slovenije kot zelene in aktivne destinacije. Luka Gregorič je povedal zelo veliko zanimivega o poti in californiji, zato vas vabimo k ogledu video prispevka.