Volvo S80 sodi med prestižna vozila, namenjena tudi protokolu. Foto: Volvo
Volvo S80 sodi med prestižna vozila, namenjena tudi protokolu. Foto: Volvo

Stockholm bo od 17. do 19. junija prizorišče pomembnega protokolarnega dogodka za Kraljevino Švedsko, saj se bo poročila bodoča kraljica. Glede na številne zahtevne goste, ki se bodo udeležili dogodka, bo treba opraviti tudi veliko prevozov. Volvo bo tako v pravem domoljubnem duhu švedskemu dvoru dal v najem vozila iz posebne kraljevske serije

Uradna vozila kraljevske poroke bodo modeli S80 in V70 v "ledeno beli" barvi z do okolja prijaznimi motorji DRIVe, ki na prevoženi kilometer izpuhajo manj kot 120 g CO2. Njihovo kraljevsko prestižnost bodo izražale dodatne oznake z uradno kraljevsko poročno insignijo.

Mala uradna insignija, ki izraža kraljevski položaj, bo diskretno nameščena pod A-stebričkom na bokih vozil, na pragovih vrat iz nerjavečega jekla in izvezena na vzglavnikih, kjer bo tudi zaporedna številka vozila iz te posebne serije.

Pri Volvu računajo, da ne bodo imeli težav s prodajo vozil, ki jim bodo ostala po dogodku, saj si jih bodo gotovo zaželeli zbiralci podobnih spominkov.

Kraljevska poroka je navsezadnje dogodek, ki naj bi ga po televiziji predvidoma spremljalo približno 500 milijonov ljudi, pričakujejo pa tudi do tri tisoč novinarjev, ki bodo o dogodku poročali neposredno s prizorišča.

M. Kr., Foto: Volvo