AMG je pripravil tudi oplemeniteno različico SLS-a s platneno streho. Foto: Mercedes-Benz
AMG je pripravil tudi oplemeniteno različico SLS-a s platneno streho. Foto: Mercedes-Benz

AMG je v skladu s hišno tradicijo poskrbel za oplemenitenje Mercedes-Benzovega modela SLS roadster, ki si ga bodo lahko privoščili le premožnejši.

Prestiž in vrhunske zmogljivosti pač stanejo in za nekaj več kot 195 tisoč evrov bodo kupci dobili atraktivni dvosedežnik, v katerem bo vgrajen AMG-jev 6,3-litrski motor z največjo močjo 420 kilovatov (571 KM) in navorom 650 Nm. Za prenos moči bo skrbel sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, učinkovito in varno izkoriščanje zmogljivosti pa bo med drugim zagotavljalo športno podvozje.

Zmogljivosti avtomobila so primerljive SLS-u s trdno streho, kar pomeni pospešek od 0 do 100 km/h v 3,8 sekunde in najvišjo hitrost 317 km/h. Pri izdelovalcu poudarjajo, da je hitrost elektronsko omejena, kar pomeni, da motor zmore tudi več. Klasični roadster je seveda namenjen ljubiteljem prepiha, tradicionalno platneno streho pa je mogoče odpirati in zapirati pri hitrostih do 50 kilometrov na uro.

Naročila za prestižno igračko bodo začeli uradno sprejemati že na začetku junija, prve primerke iz Mercedes-Benzove tovarne v Sindelfingnu, oplemenitene z motorji AMG, pa bodo kupci dobili jeseni letos.