Tjaša Kokalj pred zmagovalnim modelom ob podelitvi slavnostne plakete Tomažu Oblaku. Foto: Uradna spletna stran
Tjaša Kokalj pred zmagovalnim modelom ob podelitvi slavnostne plakete Tomažu Oblaku. Foto: Uradna spletna stran
Opel zafira
Opel zafira enjoy 1.7 cdti ecotec je strokovno komisijo prepričala na podlagi najboljšega rezultata glede okolijskih meril. Foto: Opel

Članica društva Tjaša Kokalj je obiskala salon vozil v ljubljanskih Mostah in na priložnostni slovesnosti predala plaketo predstavniku General Motors Southeast Europe, gospodu Tomažu Oblaku.

V kratkem nagovoru je Tjaša Kokalj poudarila pomen promocije motornih vozil tudi s pomočjo manjšega obremenjevanja okolja. "Opel zafira ima za svojo velikost zelo zmerno porabo 5,7 litra dizelskega goriva na 100 km in emisije 152 g/km. Veseli pa nas tudi, da je bila med nominiranci v razredu enoprostorcev najcenejša in je zato zelo racionalna izbira za družine, ki kupujejo tovrstna vozila", je dejala Tjaša.

Ob priložnostni zahvali za naziv, je Oblak povedal, da v prihodnje pričakujejo nekatere nove modele blagovne znamke Opel, ki bodo še znižale obremenjevanje okolja.

Segment enoprostorcev s težo do 1550 kg
Tokrat je posebna komisija primerjala nominirana vozila v segmentu enoprostorcev s težo praznega vozila, večjo od 1550 kilogramov. Po pregledu podatkov osmih nominiranih vozil ter primerjalni analizi se je komisija društva Planet Zemlja soglasno odločila podeliti naziv prav oplu zafiri. Zmagovalno vozilo akcije je že drugo v letošnjem izboru, ki je med nominiranimi tudi najcenejše in zato tudi kupcem lažje dosegljivo.

To je bila zadnja podelitev naziva do planetu Zemlja prijazno vozilo v prvi sezoni. Prva podelitev naziva druge sezone bo v prvem tednu septembra.