Tehnologija podvozja je posebno umerjena za model cabrio in ob zelo torzijsko togi strukturi karoserije izboljšuje agilnost vozila, za katero veljajo go-kartski občutki. Foto: Mini
Tehnologija podvozja je posebno umerjena za model cabrio in ob zelo torzijsko togi strukturi karoserije izboljšuje agilnost vozila, za katero veljajo go-kartski občutki. Foto: Mini

Menjava generacij v modelni seriji znamke Mini se nadaljuje s štirisedežnim kabrioletom z mehko streho iz blaga s samodejnim mehanizmom odpiranja in zapiranja ter funkcijo pomika.
Kabrio izvedenka ohranja prepoznavno oblika kultnega modela. Posebnost je avtomatizirana mehka streha s povsem novim elektronskim mehanizmom delovanja. Odpiranje in zapiranje mehke strehe in stranskih okenskih stekel traja 18 sekund, to pa je omogočeno tudi pri hitrosti do 30 km/h. Na voljo bo tudi z edinstveno tkano grafiko Union Jack.
Inženirji so poskrbeli za popolnoma integrirano zaščito pred prevračanjem. Seznam dodatne opreme vključuje always open timer z dodatno novo prikazano vsebino, aplikacijo Mini connected s funkcijo opozarjanja pred dežjem, 2-področno avtomatsko klimatsko napravo z načinom za vožnjo z odprto streho in deflektor zraka z nižjo maso in optimiziranim upravljanjem.
Dva bencinska in en dizelski agregat
V primerjavi s predhodnikom je novi kabriolet daljši za 9,8 centimetra, širši za 4,4 centimetra in višji za 0,7 centimetra. Daljša je tudi medosna razdalja (+2,8 centimetra). Prostornina prtljažnika je povečana za okoli 25 odstotkov na 215 litrov z zaprto streho in 160 litrov z odprto streho.
Kabriolet bo ob vstopu na trg na voljo s tremi motorji, s trivaljnim bencinskim motorjem s 100 kilovati moči, s štirivaljnim bencinskim motorjem s 142 kilovati moči in trivaljnim dizelskim motorjem s 85 kilovati moči.
Prenos moči je speljan na sprednji kolesi, za to pa skrbijo osnovni 6-stopenjski ročni menjalnik oziroma doplačljiva 6-stopenjski menjalnik steptronic in 6-stopenjski športni menjalnik steptronic s prestavnimi stikali na volanu.
Inovativni elementi, ki so prvič na voljo za model cabrio, so LED-žarometi z LED-dnevnimi lučmi in LED-zadnje luči, projekcijski zaslon, sistem za pomoč pri parkiranju, sistem vozniškega pomočnika (driving assistant) z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti, sistem za opozarjanje pred naletom in trkom s pešci s funkcijo zaviranja, pomočnik za dolge luči in sistem za prepoznavanje prometnih znakov, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, pametni klic v sili ...