Škoda fabia sport 2000 na testnem poligonu. Foto: Škoda
Škoda fabia sport 2000 na testnem poligonu. Foto: Škoda
Ford transit connect
Ford transit connect tudi v ZDA. Foto: Ford
Ford mondeo
Prodaja mondea se je povečala za več kot 50 odstotkov. Foto: Ford

Avtomobil, ki temelji na drugi generaciji modela fabia, pod pokrovom nosi 2-litrski štirivaljni atmosferski bencinski motor, v kombinaciji s 6-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom. Fabia super 2000 ima pogon na vsa štiri kolesa.

Najčistejša v januarju je ibiza
Miss Universe Slovenije Tjaša Kokalj še vedno pridno podeljuje priznanja za do Planeta Zemlja prijazno vozilo. Januarja je ta naslov dobila seat ibiza ecomotive. Komisija društva Planet Zemlja je v obrazložitvi soglasne odločitve zapisala, da vozilo odlikujejo predvsem nizka poraba goriva, nizki izpusti ogljikovega dioksida, visok odstotek razgradljivih materialov vgrajenih v vozilo in serijska opremljenost s filtrom prašnih delcev

Transit connect tudi za ameriške podjetnike
Ameriški proizvajalec vozil ford je na domačem sejmu v Chicagu predstavil evropski model transit connect. Gre za manjši dostavnik z ekonomično porabo goriva, veliko nosilnostjo in maksimalno izkoriščenim tovornim prostorom, trdijo v Fordu. Transit Connect bo na voljo z uveljavljenim 2.0 Duratec motorjem v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, kar bo pri ameriških kupcih velika novost.

Vse več prodanih fordov v Evropi
Iz Amerike pa na staro celino. Za Ford Evropo se je leto 2008 začelo zelo uspešno, saj se je prodaja na vseh glavnih 21 evropskih trgih povečala za skupno 1,5 odstotka, kar pomeni 142.460 prodanih vozil. Na avtomobilskem trgu znaša Fordov tržni delež 9 odstotkov. Najbolj prodajan model je bil ford focus, prodanih je bilo 37.100 vozil. Še večji preobrat v prodajnih številkah je bil dosežen pri modelu mondeo, kjer se je prodaja povečala za več kot 50 odstotkov (skupno 16.800 vozil).

Fiat ne bo kupil blagovne znamke Jaguar
Iz Fiata so še enkrat sporočili, da ne nameravajo kupiti blagovnih znamk Jaguar in Land Rover. Sporočili so, da se s Tato, s katero naj bi skupaj prevzeli navedene proizvajalce, niso pogovarjali o transakciji.