Mini roadster je še eden izmed atraktivnih nišnih modelov za petične kupce. Foto: Mini
Mini roadster je še eden izmed atraktivnih nišnih modelov za petične kupce. Foto: Mini

Roadster je tako rekoč logično nadaljevanje širjenja ponudbe pri znamki, ki je bila nekoč precej bolj konservativno usmerjena, zdaj pa ima v ponudbi vrsto nišnih modelov za kupce, ki si želijo prestižnih posebnežev. Pri izdelovalcu poudarjajo, da je novinec športno naravnan malček z ogromno sodobne tehnologije.

Roadster ponuja tehnologijo, znano že iz drugih Minijevih modelov, vključno s pogonskimi agregati, ki sodijo v najsodobnejšo generacijo štirivaljnikov. Bencinski trojček sestavljajo 1,6-litrski motorji z močjo 155 kilovatov (211 KM), 135 kilovatov (184 KM) in 90 kilovatov (122 KM), ki jim dela družbo še 2,0-litrski dizelski motor z močjo 105 kilovatov (143 KM).

Mini roadster v dolžino meri 473 centimetrov, širok je 168, visok pa 139 centimetrov, kar je približno dva centimetra manj kot na primer malce večji štirisedežni mini cabrio. V triprostorsko zasnovanem avtomobilu pa je v prtljažniku, nad katerim je prostor za ročno zložljivo platneno streho, še 240 litrov prostora, rezerviranega za prtljago.

V dinamičnega kompaktneža bo mogoče po zagotovilih izdelovalca natrpati obilo opreme, namenjene udobju, varnosti in zabavi, kolikor bo pač prenesla denarnica kupcev, ki ne bo smela biti ravno najtanjša.