Rolls-Royce je brez dvoma ikona v avtomobilskem svetu in simbol za najprestižnejše modele. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce je brez dvoma ikona v avtomobilskem svetu in simbol za najprestižnejše modele. Foto: Rolls-Royce

Čeprav za avtomobile, kot so izdelki prestižne znamke, še zdaleč ne veljajo enake tržne zakonitosti kot za velikoserijske modele, pa morajo tudi najprestižnejši in najdražji slediti času. Rolls-Royce je tako pomladil celotno družino modela phantom - limuzino, kupeja in kabria. Oblikovno so vsi trije ostali v prepoznavnih okvirih oglatosti, izmed posodobitev pa najbolj izstopajo svetlobna telesa z že skoraj nepogrešljivo tehnologijo LED.

Pri svetlobnih telesih pa se niso zadovoljili le z vidno kozmetiko, ampak hišni inženirji zagotavljajo, da so svetlobna telesa učinkovitejša, žarometi pa tudi prilagajajo svetlost, dolžino in smer snopa. Med tehnološkimi novostmi je mogoče najti še zahtevnejši zabavno-informacijski sistem, ki zagotavlja povezljivost vozila in potnikov s spletom.

Novost v ponudbi je tudi osemstopenjski samodejni menjalnik, ki skrbi za prenos moči zmogljivega pogonskega agregata V12 z največjo močjo 338 kilovatov (460 KM) in navorom 720 Nm. Od 0 do 100 kilometrov na uro phantom saloon pospeši v 5,7 sekunde, končna hitrost je elektronsko omejena na 240 km/h. Glede na zmogljivost motorja in velikost goriva, pa se morajo vozniki sprijazniti s povprečno porabo 14,8 litra za sto kilometrov.