Mercedes-Benz razreda E ostaja udobna potovalna limuzina za poslovno ali družinsko uporabo. Foto: M. Kr.
Mercedes-Benz razreda E ostaja udobna potovalna limuzina za poslovno ali družinsko uporabo. Foto: M. Kr.

Zapisano je povzetek vtisov avtorjev oddaje Avtomobilsko-prometne minute na Valu 202, ki so kilometre nabirali izdatno opremljenim primerkom nove generacije razreda E. Med najzanimivejšimi so sistemi, povezani z varnostjo, ki jih predstavniki v tem razredu preprosto morajo imeti. Sistem proti naletu s pomočjo radarja spremlja situacijo na cesti in pomaga tudi pri zaviranju v sili, avtomobil pa med drugim prepoznava prometne znake in po potrebi voznika "povabi na kavo", če zazna voznikovo utrujenost.

Ob vsej novi napredni tehnologiji pa razred E ostaja tisto, kar so številni cenili že pri prejšnjih generacijah, to je izjemno udoben prevoznik, ne nazadnje tudi po zaslugi zmogljivega 2.150-kubičnega turbodizla z močjo 125 kilovatov, ki je med preizkusom delo opravljal za razumno povprečje porabe okoli osmih litrov na sto kilometrov.

Več podrobnosti s preizkusa Mercedes-Benzove potovalne limuzine, pa tudi Fordovega kombija, ki se dobro znajde v nadomestni vlogi osebnega avtomobila, ter o drugih novostih na avtomobilskem trgu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.