V salonu pravijo, da temperatura v prostoru zaradi čokolade ne sme preseči 27 stopinj Celzija, česar pa se jim v tem času verjetno ni za bati - če le ne bodo pretiravali z ogrevanjem. Foto:
V salonu pravijo, da temperatura v prostoru zaradi čokolade ne sme preseči 27 stopinj Celzija, česar pa se jim v tem času verjetno ni za bati - če le ne bodo pretiravali z ogrevanjem. Foto:

Iz Porsche Centrum Gelderlanda so zato poklicali "čokoladnega umetnika" Jana Blancka, da bi s sladko zmesjo prekril povsem novega porscheja 911 carrera S.

O tem, kako je umetniški postopek potekal, je bolj malo informacij, je pa znano, da so avtomobil najprej prelepili s posebno zaščitno folijo, nato pa stopili kar 1.100 čokoladnih tablic. Sledil je samo še nanos 175 kilogramov mlečne čokolade in umetnina je bil končana. Ob tem je treba povedati tudi, da Blancke ni uporabil samo temne oziroma rjave čokolade, ampak tudi belo, s katero je prekril luči.

Čokoladni porsche naj bi bil v salonu razstavljen vse do konca letošnjega leta.