Vozila iz posebne serije bodo na voljo le v treh barvah karoserije. Foto: Land Rover
Vozila iz posebne serije bodo na voljo le v treh barvah karoserije. Foto: Land Rover

Kot poudarjajo pri izdelovalcu, različica limited edition združuje prostornost in uporabnost freelanderja 2 z osveženo podobo notranjosti in zunanjosti s poudarjenim športnim značajem. Bistvo slednjega pa se skriva pod motornim pokrovom v podobi zmogljivega dizelskega motorja z gibno prostornino 2.179 kubičnih centimetrov, največjo močjo 140 kilovatov (190 KM) in največjim navorom 420 Nm. Za prenos moči na vsa štiri kolesa skrbi šeststopenjski samodejni menjalnik, avto pa naj bi po tovarniških podatkih na sto kilometrov v povprečju porabil le 7,0 litra goriva in v ozračje za vsak prevoženi kilometer izpuhal 185 gramov ogljikovega dioksida.

V prodajne salone bo nova različica predvidoma zapeljala v začetku prihodnjega leta, na domačem britanskem trgu pa bodo morali kupci zanjo odšteti približno 34 tisoč funtov. Cene za ostale trge še niso znane.

Avtomobili iz posebne serije bodo na voljo le v treh barvah karoserije, in sicer v beli, črni in rdeči, v notranjosti pa bodo lahko kupci izbirali med dvema kombinacijama dveh barv. Pri izdelovalcu obljubljajo tudi obsežen seznam serijske opreme za izbirčne kupce modela, ki je najbolj iskan land rover in so jih od predstavitve leta 2006 doslej prodali že približno 215 tisoč.