Akumulatorje bodo izdelovali v Franciji, v prihodnji tovarni Verkor Gigafactory v mestu Dunkerque. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli
Akumulatorje bodo izdelovali v Franciji, v prihodnji tovarni Verkor Gigafactory v mestu Dunkerque. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Verkor bo Renaultu dobavljal akumulatorje s skupno zmogljivostjo 12 GWh na leto. Te akumulatorje bodo vgrajevali v avtomobile Skupine Renault iz višjih segmentov, začenši s prihodnjim povsem električnim modelom alpine C-Crossover GT, ki ga bodo od leta 2025 izdelovali v tovarni Dieppe v Franciji, so sporočili iz Renaulta.

Benoit Lemaignan, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Verkorja, je dejal: "Zaupanje, ki nam ga je od samega začetka izkazala Skupina Renault, se je zdaj izpolnilo s tem dolgoročnim partnerstvom. To je dodaten dokaz o privlačnosti in verodostojnosti našega projekta v obdobju, ko zbiramo potrebna sredstva za izgradnjo tovarne Gigafactory v Dunkerqueu. Izdelava akumulatorjev v Evropi in obvladovanje vrednostne verige sta temelja energijskega prehoda."

François Provost, direktor za nabavo, partnerstva in javne zadeve pri Skupini Renault, pa je dodal, da bo partnerstvo omogočilo zagotavljanje dolgoročne dobave električnih akumulatorjev in prav tako okrepljene sledljivosti njihovih sestavnih elementov.