Rolls-Royce bespoke chicane phantom coupe je nastal na podlagi želja direktorja dubajske podružnice znamke. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce bespoke chicane phantom coupe je nastal na podlagi želja direktorja dubajske podružnice znamke. Foto: Rolls-Royce

Chicane phantom coupe je nastal na željo direktorja dubajske podružnice znamke, ki si je zamislil avtomobil v duhu najplemenitejše tradicije britanskega središča čaščenja zmogljivih štirikolesnikov.

Tradicionalne lesene podrobnosti v notranjosti so zamenjali z detajli iz ogljikovih vlaken, ki jih sicer izdatno uporabljajo predvsem pri izdelavi dirkalnikov in najzmogljivejših cestnih športnikov. Še hitreje pade v oči rdeče usnjeno oblazinjenje v potniški kabini, kjer so poskrbeli tudi za izvezene okrasne podrobnosti in seveda ploščico z imenom posebneža.

Na zunaj pa pogled pritegne kombinacija kovinsko sive barve karoserije in pokrova motorja, obarvanega s črno matirano barvo, ki so jo uporabili tudi za obrobe vetrobranskega in bočnih trikotnih stekel.

Rolls-Royce ima v okviru tovarne poseben oddelek, ki se ukvarja z individualnimi željami kupcev, kot poudarjajo, pa so pripravljeni in sposobni uresničiti skoraj vse želje v povezavi z avtomobilom. Pa naj gre za povsem poseben individualni odtenek barve ali pa izdelavo lesenih detajlov iz lesa, ki jim ga prinese kupec. Koliko stane uresničevanje tovrstnih želja, pa džentelmensko ohranjajo zase.