Najdražje in najhitrejše avtomobile bo moč videti ta vikend na Dunaju. Foto:
Najdražje in najhitrejše avtomobile bo moč videti ta vikend na Dunaju. Foto:

Organizatorji sejma Luxus Motor Show pričakujejo vsaj 120.000 obiskovalcev, sejem pa se bo odvijal od 15. do 18. januarja na Dunaju.

Na razstavi, ki je zavarovana za več kot 20 milijonov evrov, se bodo bohotile vse prestižne svetovne znamke avtomobilov: od Astona Martina, Jaguarja in Maseratija do Porscheja. Med novostmi in svetovnimi premierami športnih avtomobilov izstopa najdražji med njimi, Zonda R avtomobilske znamke Pagani s 750 konjskimi močmi. Kdor bi želel imeti v svoji garaži enega od desetih lepotcev te znamke, bo moral zanj odšteti kar 1,8 milijona evrov.

Ferrari se bo na sejmu tokrat predstavil z novostjo, modelom California, ki v manj kot štirih sekundah pospeši do 100 km/h. Rdeči lepotec stane 220.000 evrov, na dobavo pa je treba čakati kar leto in pol. Tudi Rolls Royce bo na ogled postavil dva svoja dragocena modela, in sicer Phantom ter Drophead Coupe. Christian von Koenigsegg bo na Dunaj pripeljal predelani ekološki model CCXR na bio pogonsko gorivo s 1.018 konjskimi močmi in hitrostjo do 400 km/h.

Ne samo avtomobili, tudi dvokolesniki Pagani, Lamborghini in Porsche bodo razstavljeni na sejmu, Ducati in Harley Davidson pa bosta pripeljala svoje posebne serije modelov. Poleg dvo- in štirikolesnikov bodo razstavljeni tudi dirkalni čolni in celo helikopter.