Veter v laseh in uživanje v vožnji sta sestavna dela novega mercedesa. Foto: Mercedes-Benz
Veter v laseh in uživanje v vožnji sta sestavna dela novega mercedesa. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes benz SL
Sistema active body control (ABC) voznikom tudi v najbolj ekstremnih okoliščinah omogoča, da ostanejo na cesti. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SL
Notranjost zaznamujejo barviti vzorci in kvalitetni materiali. Foto: Mercedes-Benz

Največ sprememb se nanaša na tehnološke novosti, ki se skrivajo pod motornim pokrovom. Motor in šasija avtomobila sta prilagojena voznim užitkom, kjer bodo na svoj račun prišli bolj dirkaško navdahnjeni vozniki.

Kupec lahko izbira med modeli SL 350, 500 in 600. Paleta motorjev nudi širok izbor. Novi SL 500 je opremljen s 5,5-litrskim osemvaljnikom s 388 KM in 530 Nm navora. Do 100 km/h se avtomobil izstreli v 5,4 sekunde, poraba goriva pa znaša 12,2 litra na 100 kilometrov.

Druga generacija sistema ABC
Še močnejši motor V12 biturbo s 517 KM se skriva v modelu SL 600, ki za pospešek do 100 km/h porabi le 4,5 sekunde, medtem ko SL 350 za isto hitrost porabi 2 sekundi več. V vse nove kabriolete razreda SL je serijsko vgrajen sedemstopenjski (7G-tronic) menjalnik, športna različica (7G-tronic, sport) pa bo na voljo za doplačilo. Zagotavljal bo do 30 odstotokov hitrejši prenos, podoben kot ga uporabljajo v formuli 1. Povsem nov je še izpušni sistem. V modela SL 500 in SL 600 je vgrajena druga generacija sistema active body control (ABC), ki voznikom tudi v najbolj ekstremnih okoliščinah omogoča, da ostanejo na cesti.

Manjši lepotni popravki
Mercedesovi oblikovalci so se lotili sprednje maske in odbijačev, spremembe pa so doživeli tudi žarometi. Notranost zaznamujejo barviti vzorci in kvalitetni materiali, od katerih bodo k modernemu videzu prispevali tudi aluminijasti dodatki. Nemški gigant nadaljuje zgodbo o uspehu, ki jo je z modelom SL začel leta 1954 in je navdušil voznike po vsem svetu. Nova generacija bo premiero doživela prihodnji mesec na avtosalonu v Ženevi, kupci pa se bodo lahko z vozilom iz prodajaln odpeljali že marca letos.