Fiat fiorino je v Sloveniji na voljo za 10.188 evrov naprej. Foto: Fiat
Fiat fiorino je v Sloveniji na voljo za 10.188 evrov naprej. Foto: Fiat
Fiat fiorino
V notranjosti je fiorino opremljen z avtoradiem z MP3, s štirimi zvočniki in z napravo za prostoročno telefoniranje bluetooth. Foto: Fiat

Razdeljen je na dve ravni serijske opreme - base in elegant, na voljo pa sta dva motorja. .

Bencinski 1,4 8V-motor proizvede 54 kW (73 KM), turbodizelski 1.3 multijet 16V pa 55 kW (75 KM). Ta je v kombinaciji z ročnim petstopenjskim ali robotiziranim samodejnim šeststopenjskim menjalnikom dualogic. Uradni podatki navajajo, da je povprečna poraba goriva 4,5 litra na 100 kilometrov

Nosilnost z voznikom 610 kilogramov
Novi fiorino je dolg 3,86, visok 1,72 in širok 1,71 metra, kar pomeni, da njegov obračalni krog znaša 9,95 metra.

Prostornina tovornega prostora je 2,5 kubična metra, z zloženim sovoznikovim sedežem se ta poveča še za 0,3 kubična metra. Notranja dolžina je več kot 1,5 metra, ob zloženem sovoznikovem sedežu pa še meter daljša. Vključno z voznikom je nosilnost do 610 kilogramov.

Nakladanje in razkladanje lajšajo nizek nakladalni prag (527 milimetrov) in velika drsna stranska ter dvokrilna zadnja vrata. Za popolnoma varno prevažanje blaga ima šest močnih in uporabnih prstanov za pričvrstitev.

Za zaščito blaga pred morebitno krajo Fiat ponuja možnost ločenega zaklepanja sprednjih in zadnjih vrat ter sistem deadlock, ki vozilo varuje pred poskusi vloma tako, da onemogoči kljuko na vratih in vse mehanizme, ki so povezani s ključavnico.