Starodobniki so pozdravili ljubljansko mestno hišo. Foto: RTV SLO/N. G.
Starodobniki so pozdravili ljubljansko mestno hišo. Foto: RTV SLO/N. G.

V slovenskem glavnem mestu je v soboto, 1. septembra, potekalo tradicionalno srečanje najlepših starodobnih avtomobilov, ki so se zbrali na mestnem trgu pred Magistratom.

Tam so si starodobna vozila ogledali številni obiskovalci, tako domačini kot turisti, ki so z "oldtajmerji" videli prav poseben utrip Stare Ljubljane. Na ogled so ponosni lastniki postavili vozila različnih znamk in iz različnih obdobij. Ti avtomobili so tako še povečali ponudbo v sklopu prireditev Noči v Stari Ljubljani, ki so te dni "razmigale" mestno jedro.

Prav tako pa je bilo srečanje starodobnih vozil lep uvod k prvemu Festivalu starodobnih vozil Codelli, ki bo od 21. do 23. septembra potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.



Elegantni črni Italijan - fiat 1100 iz leta 1951. Foto: RTV SLO/N. G.
Notranjost fiata 1100. Na današnje armaturne plošče spominja samo še volan. Foto: RTV SLO/N. G..
Med starejšimi in tako tudi med zanimivejšimi se je po ljubljanskih ulicah vozil tale ford iz leta 1923. Foto: RTV SLO/N. G.
Fiat tipolino iz leta 1936. Lastnik ga je pobral na odpadu in ga z marljivim delom obnovil. Tipolino je italijanski ljudski avtomobil, ki je motoriziral naše zahodne sosede. Foto: RTV SLO/N. G.
Lastnik je delal 2.400 ur, da je obnovil škodo popular cabri iz leta 1936. Foto: RTV SLO/N. G.
Tudi tale češka tatra je iz vrst avtomobilov, ki so jih naredili v tridesetih letih. Foto: RTV SLO/N. G.