Mercedes-Benz AMG vision gran turismo bo vsaj zaenkrat rezerviran le za igralce igre Gran Turismo. Foto: Daimler
Mercedes-Benz AMG vision gran turismo bo vsaj zaenkrat rezerviran le za igralce igre Gran Turismo. Foto: Daimler

Bodoči zvezdnik najnovejše izdaje igre Gran Turismo za novi playstation je nastal v Mercedes-Benzovem oblikovalskem oddelku, kjer so si lahko privoščili še malce več svobode kot pri snovanju avtomobilov namenjenih za serijsko proizvodnjo. Ekipa ustvarjalcev igre Gran Turismo je namreč vodilne izdelovalce avtomobilov prosila naj prispevajo lastna videnja avtomobilov prihodnosti, ki jih bodo lahko prvi preizkusili vozniki v navidezni resničnosti.

Kljub dejstvu, da bodo, vsaj zaenkrat, avtomobili vozili le po računalniško ustvarjenih cestah, pa so ustvarjalci poskrbeli tudi za močan stik z resničnostjo. Vision gran turismo tako temelji na obliki Mercedes-Benzovih modelov iz preteklosti, predvsem legendarnega 300 SL iz leta 1952, vanj pa je »vgrajen« oplemeniten osemvaljnik AMG V8 z močjo 430 kilovatov (585 KM) in navorom 800 Nm.

Prvi vozniki se bodo lahko z novo superšportno zvezdo podali na ceste v navidezni resničnosti letos decembra, ko bo prišla igra na prodajne police, model v pravi velikosti 1:1 pa si bo mogoče ogledati 19. novembra na odprtju Mercedes-Benzovega novega raziskovalno-razvojnega centra Sunnyvale, v ameriški zvezni državi Kalifornija.